
Forret: Pæreparma i gorgonzolasauce
Denne forret er ikke for de osteforskrækkede, for den laves med blåskimmelost, og det gør den til en himmelsk forret til alle osteelskere.
Mange kender den gode kombination af ost og pære fra desserter, men her er den brugt i en skøn forret til osteelskere. Retten får lidt ekstra fylde med parmaskinke, der også giver den salte og røgede smag, som passer så godt i samspil med pærens syrlig-sødme og ostens skaphed. Du kan naturligvis bruge andre blåskimmeloste end gorgonzola, ligesom det er op til dig, om du vælger en ekstra stærk variant.
Prøv også: Salte vandbakkelser som forret
Forret: Pæreparma i gorgonzolasauce
Antal: 4 personer. Tid: 30 min.
Det skal du bruge til pæreparma i gorgonzolasauce
- 4 pærer
- 50 g sukker
- 1 citron
- 10 peberkorn
- 2 laurbærblade
- 4 skiver parmaskinke
- Evt. ristet brød
Sauce:
- 1½ dl hønsebouillon
- 1 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 200 g gorgonzola
- Salt, peber
Sådan laver du pæreparma i gorgonzolasauce:
- Skræl pærerne fint, og lad stilken sidde på. Fjern kernehuset fra bunden evt. med et keglesnit med en kniv/gulerodsskræller. Skær pærerne til i bunden, så de kan stå.
- Kog 3 dl vand og sukker op i en gryde, så sukkeret smelter. Tilsæt citronsaft, peberkorn og laurbærblade.
- Sæt pærerne i lagen og lad dem simre i ca. 10 min. Vend dem undervejs.
- Sluk for varmen, og lad pærerne afkøle stående, evt. i lagen.
- Kog bouillon, vin og fløde ind. Tilsæt osten under omrøring og smag til med salt og peber.
- Anret pærerne med parmaskinke og lun gorgonzolasauce og server evt. med ristet brød.
Se flere gode og nemme forretter i galleriet herunder:
Nem forret


TØRREDE TOMATER PÅ GRILLET BRØD MED FRISKOST OG SKINKE
Lav en let forret af tørrede tomater på grillet brød med friskost og skinke. Find opskriften her!


Ceviche med kuller
Lav ceviche med kuller og ha' en imponerende, velsmagende og nem forret med fisk klar på ingen tid. Find opskriften her!


Ratatouille-salat
Byd gæsterne på en skøn ratatouille-salat med frisk råvarer og fyldig smag. Find opskriften her!


Lakserillette
En kold rillette kan laves med mange typer varmrøget fisk og gør et stort indtryk med en lille indsats. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med gedeost
Hvis du har frisk stenbidderrogn, så behøver du ikke meget mere for at lave en imponerende forret. Her har vi blot blandet det op med lidt løg og gedeost. Find opskriften her!


Stenbiderrogn i løgskaller
Stenbiderrogn - også kaldet ”den danske kaviar” - smager også forrygende i den her simple forret. Find opskriften her!


Lynstegt tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.


Sesamdrysset avocado med laks
Avocado, laks og sesam ... det er så simpelt og så godt, og alle dine gæster vil elske det. Find opskriften her!


Sprøde bruschetta med svampe
Bruschetta med svampe er en nem forret med stor smag og italiensk charme. Find den gode bruschetta-opskrift her!


Rejeboller med citrongræs og chili
Er menuen asiastisk, så kan du passende servere de her rejeboller som en lækker forret. Find opskriften her!