
Grillet flanksteak med chimichurri-pesto
Servér en lækker og mør grillet flanksteak toppet med en frisk og smagfuld chimichurri-pesto. Perfekt som hovedret til mange!
Er du også vild med en lækker steak, så prøv denne mørre flanksteak, som gør sig bedst på en grillpande. Tilføj forårsløg og en velsmagende chimichurri-pesto, som passer perfekt til steaken.
Smag også: Flanksteak med grove fritter og hjemmelavet bearnaise
Grillet flanksteak og forårsløg med chimichurri-pesto
6 personer
Ingredienser:
Flanksteak:
- 1 flanksteak på ca. 1 kg
- 2 spsk. olie
- 1 lille spsk. havsalt
- 12 friske forårsløg
- 50 g smør
- salt
Chimichurri-pesto:
- 1 lille bundt grofthakket bredbladet persille (ca. 2 dl)
- 2 bundter frisk koriander
- 1 tsk. tørret mynte
- 1 frisk grøn chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. æblecidereddike
- saften af en halv lime
- ½-1 dl olivenolie
Find flere opskrifter på hjemmelavet pesto her!
Sådan laver du grillet flanksteak med chimichurri-pesto:
Flanksteak:
- Tænd ovnen på 200°. Smør kødet ind i olien, og læg det på en meget varm grillpande.
- Den skal have ca. 6-8 minutter på hver side, alt efter tykkelsen på kødstykket. Den må dog gerne være rød i midten, når den skæres i skiver.
- Tag kødet af, drys med salt, og lad det hvile.
- Læg forårsløgene på en bradepande med bagepapir, og læg skiver af smør over dem. Drys med lidt salt.
- Bag dem i midten af ovnen i 10-12 minutter, eller indtil de er bløde og let brankede. Tag dem ud af ovnen.
Chimichurri-pesto:
- Hæld alle ingredienserne i en køkkenmaskine med snittefunktion, og kør et halvt minut til blandingen er som grov pesto.
- Tilføj evt. lidt mere olie. Smag til med salt og peber.
- Skær steaken ud i skiver, og servér med pestoen og de bagte forårsløg.
Find flere gode hovedretter til mange her:
Hovedretter til nytår


Kalvebrisler med svampe, tørrede bær og skalotteløg
Hemmeligheden bag velsmagende kalvebrisler og årsagen til, at de er en udsøgt delikatesse i Frankrig er den gode opskrift, og den finder du lige her!


Stegt torsk med skorzonerrod og brændte løg
Stegt torsk er en perfekt ret til din nytårsmenu. Her får du en lækker og spændende opskrift med brændte løg, ramsløg og syre. Find opskriften her!


Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce
Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg er perfekt på gæste- eller nytårsmenuen, og du kan lave mad med wow-effekt uden at få sved på panden. FIND OPSKRIFTEN HER!


Lam med vagtelæg og sellerifritter
Sæt lam på din nytårsmenu med denne opskrift på lam med vagtelæg og sellerifritter. Dine gæster vil takke dig for det. Find opskriften her!


Medaljoner med trøffelfløde
Medaljoner med svampe og trøffelfløde er en perfekt og yderst delikat hovedret, som med garanti vil feje benene væk under dine gæster. Lad dem ikke gå glip af denne smagsoplevelse. Find opskriften her!


Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos er en god og solid ret, der kan serveres året rundt og i mange anledninger. Find opskriften her!


Torsk indbagt i bacon
Servér saftige fiskebøffer for dine middagsgæster til fest eller nytår med den her opskrift på indbagt torsk, der er fyldt med smag. Find opskriften her!


Oksemørbrad med svampesauce
Forkæl dine gæster med en delikate hovedret bestående af oksemørbrad med en cremet svampesauce. Find opskriften her!


Oksemørbradsbøffer med skalotteløg
Servér lækre oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg for dine gæster. Find opskriften her!


Torsk i parmaskinke med vagtelæg
Tilføj en lækker og let ret til din gæstemenu med denne opskrift på torsk i parmaskinke og med vagtelæg. Find opskriften her!


Svinekæber med et tvist af kaffe
Svinekæber smager fantastisk, og hvis du supplerer svinekæberne med kaffebønner, får du en lækker smag. Find opskriften her!