
Kød og fjerkræ
Grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
Prøv disse lækre grillspyd af oksemørbrad, serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia-brød. Få opskriften her!
Mandag d. 20 april 2020 (Først udgivet: d. 5. august 2009) - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Her får den en rigtig sommerret, der passer perfekt til udendørs aftenener. Prøv disse lækre grillspyd af oksemørbrad, serveret med ovnbagt ratatouille og focaccia-brød. Få opskriften her!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Prøv også: Helstegt oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré
Grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
Antal: 6 grillspyd
Det skal du bruge for at lave grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
- 700-800 g afpudset oksefilet
- Krydderurtemarinade:
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bdt. basilikum
- 1 lille bdt. estragon
- 1 lille bdt. bredbladet persille
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk sherryeddike
- 6 spsk olivenolie
Sådan laver du grillspyd med oksemørbrad i krydderurtemarinade
- Skær oksefileten i store terninger og sæt dem på spyd.
- Hak hvidløgsfed og krydderurter fint. Rør dijonsennep, eddike og olivenolie i.
- Læg kødspyddene i en plasticpose sammen med marinaden.
- Læg posen på køl, gerne 1 døgn. Vend posen nogle gange så marinaden kommer godt ind i kødet.
- Læg grillspyd på en hed grill i 3-4 min. på hver side.
Ovnbagt ratatouille
Det skal du bruge for at lave ovnbagt ratatouille
- 1 aubergine (ca. 300 g)
- salt
- 2 courgetter (ca. 600 g)
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- 500 g stilktomater
- 2 fed hvidløg
- 1 lille bdt. timian
- 1 bdt. basilikum
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan laver du ovnbagt ratatouille
- Skær auberginen i store terninger.
- Drys køkkensalt over og lad auberginen stå og trække i en halv time med noget tungt over sig. Herefter skyl og tør auberginestykkerne.
- Skær courgetter og peberfrugter i grove stykker. Læg alle grøn-sagerne i en bradepande.
- Skyl stilktomaterne og læg tomat-klaserne ovenpå.
- Halver hvid-løgene og fordel dem rundt i bradepanden.
- Hak timian og basilikum (gem lidt basilikum til at pynte med) og drys udover sammen med olivenolie, salt og peber.
- Bag det hele ved 175° i 30-40 min. Drys med basilikum lige før servering.
Focaccia-brød
Det skal du bruge for at lave focaccia-brød
- 25 g gær
- 1 spsk havsalt
- 2 spsk flydende honning
- 6 dl koldt vand
- 250 g fint durummel
- 250 g groft durummel
- 300 g hvedemel
- olivenolie
- havsalt
- rosmarin
Sådan laver du focaccia-brød
- Smuldr gæren i en stor skål. Drys salt over og tilsæt honning.
- Rør vandet i. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt de to slags durum-mel og rør med en elpisker med dejkroge.
- Tilsæt hvedemel mens der røres. Dejen skal have konsistens som tyggegummi. Rør mindst 6-8 min.
- Drys overfladen med lidt mel og dæk skålen til med et rent viskestykke.
- Lad dejen hæve et køligt sted natten over.
- For en bradepande med bagepapir. Hæld dejen ned i bradepanden og bred den ud. Lav huller i dejen med en spisepind.
- Dryp med olivenolie og drys med havsalt.
- Krydr med rosmarin og drys hele overfladen med groft durummel.
- Bag brødet i en 200° varm ovn i 20-25 min. eller til brødet er gyldent.
- Afkøl brødet på en bagerist. Skær det i lange trekanter.
Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!