
Helstegt kalvefilet i ovn med tomat og courgette som tilbehør
Opskrift på lækker rosmarinstegt kalvefilet med skønt tilbehør. Hovedretten i den lækre menu, hvor du kan skabe restaurantstemning i dit eget hjem.
MENU |
Opskrift til 6 personer
Kalvefilet:
1,2 kg kalvefilet
havsalt og peber
olivenolie
2 fed hvidløg
1 bundt rosmarin
kødsnor
Tilbehør: tomatconcassé:
6 store tomater
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
olivenolie
2 dl
hvidvin
1 bundt oregano
Tilbehør: ruller med courgette og gedeost:
1 courgette
1 lille bundt purløg
1 bundt dild
200 g frisk gedeost
3 spsk olivenolie
Friskkværnet peber
Opskrift på helstegt kalvefilet (i ovn):
Krydr den hele kalvefilet med salt og peber. Pensl den krydrede kalvefilet med olivenolie Brun kalvefilet på alle sider på en varm pande. Pil hvidløgsfed og skær dem i skiver. Skyl rosmarinkvistene. Læg rosmarinkviste og hvidløg rundt på din kalvefilet, og bind fast med kødsnor. Læg den opbundle kalvefilet i en bradepande. Dryp med olivenolie.
Stegetid i ovn til din kalvefilet: 30 min. i en 200° forvarmet ovn.
Efter din kalvefilet har været i ovn, skal du lade den færdigstegte kalvefilet trække tildækket i 20 min. før den færdige kalvefilet skæres i skiver.
Opskrift på 1. tilbehør - tomatconcassé:
Flå tomaterne som følger: Skær et kryds i hver tomat, og fjern blomsten med lille kniv. Læg tomaterne i en stor skål, og hæld kogende vand henover, så det dækker. Lad tomaterne stå i 5-6 min., og læg dem herefter i koldt vand. Nu er det muligt at pille skindet af tomaterne. Skær tomaterne i kvarter, og fjern kernerne. Skær herefter tomatkødet i små terninger. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Opvarm olivenolie i en gryde, og svits løg og hvidløg til de bliver klare. Tilsæt tomat, og svits i et par minutter. Hæld hvidvinen på, og lad det simre i 5-6 min. Skyl oreganoen, og nip bladene fra stilkene. Tilsæt oreganoblade i retten. Læg låg på gryden, og skru helt ned for varmen for at holde det lækre tilbehør varm til servering.
Opskrift på 2. tilbehør - courgetteruller: Skyl og tør courgetten. Skær den i tynde skiver (ca. 2,5 mm) på den lange led på en mandolin. Pas på fingrene! Blancher courgetteskiverne i kogende vand i et minut. Læg courgetteskiverne i iskoldt vand. Opbevar de blancherede courgetter på et rent viskestykke indtil de skal bruges. Hak purløg og dild fint. Rør gedeosten med de hakkede urter og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber. Læg en skefuld gedeost på en courgetteskive, og rul den sammen til en lille cylinder. Så er det andet lækre tilbehør klar til servering.
Anretning: Læg et par skefulde tomatconcassé på hver tallerken, et par skiver kød ovenpå, og placer et par courgetteruller asymmetrisk på tallerkenen. Så er der lækker helstegt kalvefilet med lækkert tilbør klar til dine gæster.
Gæstemiddag






Timm Vladimirs tre retter der luner
Timm Vladimir vandt Masterchef 2011 på TV3. Nu har han optrådt som gæste-"chef" på Mad & Bolig og lavet en skøn treretters menu.


Japansk forårsmenu
Køkkenchefen på Custom Houses restaurant Ebisu har lavet denne autentiske japanske forårsmenu.


Fra simple råvarer til Michelin-gourmet
Emmanuel Renault er trestjernet Michelin-kok. Han har skruet denne gourmetmiddag sammen med simple råvarer.


Fisk som festens midtpunkt
En hel menu med fokus på fisk!


Grønlandsk gæstemenu
Kammuslinger fra Grønland er noget af det bedste. Her får du en treretters gæstemenu fra Grønland med kammuslinger, rejer og fisk


Sommermad med inspiration fra Italien
Salat med krabbe og fennikel, sprødstegt due og en lækker pavlova med jordbær til dessert. Dejlig italiensk sommermad!


Frisk menu til en varm weekend
Orientalsk gazpacho, pocheret havørred med hjemmelavet linguini og mangoparfait på ananascarpaccio.


Gæstemenu til weekenden
Lav mad til weekendens gæster med nordiske økologiske råvarer.


Gæstemenu "to go"
Lav mad, der er nemt at tage på i parken, i skoven, på stranden, i haven - eller hvor du helst vil spise din mad.


Fransk bistromad
Opskrifter på traditionelt, frådsende, fransk hverdagskøkken fra Stéphane Reynauds kogebog Bistro.


Italiensk forår
Inviter vennerne på middag, der smager af sol og sydlige himmelstrøg.


Klassisk sommermad med krydderi
Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød.


Lunt og krydret efterår
Mad der varmer på en kold efterårsdag med cremede og krydrede noter, nødder og appelsin.


Middelhavsmad på terrassen
Lækker sydeuropæisk menu, der bringer dig direkte fra terrassen og til Middelhavet.


Italienske fristelser
Lækker italiensk menu med 8 små retter. Opskrifterne er fra Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft fra Restaurant Famo.


Rent og nordisk
Lav en lækker gæstemiddag udelukkende med nordiske råvarer.


Smag af sommer ved Middelhavet
Smagen af friske krydderurter, grillet kød og søde, solmodne grøntsager skaber stemning af sommerferie og sol.


Simremad der luner
Hed jordskoksuppe med trøffelolie, en grydefuld coq au Riesling og søde arme riddere med solbær. Inviter gæster til hyggelig simremad, som varmer og giver godt humør.


Smag på forår
Kørvelsuppe, mormor-kylling og en lækker rabarberdessert. Uhm!


Sommermenu med klassisk hovedret
Asparges, tun og klassisk kalvefrikassé - og himmelsk cheesecake med jordbær. Kan det blive mere sommerligt?


Sprød og spicy sommermenu
Forretten henter dugfriske salater, ærter og mynte ind fra haven, og til hovedret griller vi rødfisk og krydrer med fennikel og chili. Som sødt punktum en granita af skovbær med hasselkager.


3-retters perlende festmenu
Lad champagnepropperne springe og nyd denne festlige menu med pighvar og friske jordbær.


Geniale grillerier
Komplet treretters sommermenu på grillen. Inviter gæsterne på lækker sommermad - altsammen lavet på grillen.