
Kød og fjerkræ
Helstegt lammeryg med asparges, puré af gule ærter og basilikum
Helstegt lammeryg har aldrig været bedre! Se hele opskriften på den perfekte påskefrokostret!
Fredag, 1. maj 2020 - 15:33 - af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
Gule flækærter har traditionelt været anvendt i den gamle nordiske ret gule ærter, hvor ærterne koges til en tyk suppe med gris og urter. Her er flækærterne i stedet kogt og blendet til en fin puré, der serveres med lammeryg, asparges og basilikum.
Prøv den lækre opskrift, den vil passe perfekt til påskeforkosten eller til middagsselskabet. Se hele opskriften herunder!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
SE OGSÅ: Lammekølle med perlerugsalat
Helstegt lammeryg med asparges, puré af gule ærter og basilikum
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave helstegt lammeryg med asparges, puré af gule ærter og basilikum
Purè af gule ærter:
- 300 g tørrede gule flækærter
- 1 fed hvidløg
- 2 dl olivenolie
- ½ dl æbleeddike
- 1 tsk. fennikelfrø
- 5 g salt
- 3 g peber
Lammeryg:
- 800 g lammeryg med ben
- Salt
- 10 stilke frisk timian
- 2 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie til
- stegning
Stegte aspages:
- 12 grønne asparges
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
Til servering
- ½ bundt thaibasilikum
- Godt brød
Prøv også: Lammeculotte i ovn med stegte rapsblomster og friskost
Sådan laver ud helstegt lammeryg med asparges, puré af gule ærter og basilikum
Purè af gule ærter:
- Skyl ærterne igennem i koldt vand, og kog dem sammen med hvidløg i 35-40 minutter, til de er møre.
- Hæld overskydende vand fra, og gem lidt af det i en skål til evt. at justere konsistensen af puréen til sidst.
- Hæld de varme ærter i en blender, tilsæt olie, eddike, fennikelfrø, salt og peber, og blend det til en glat puré.
- Tilsæt evt. lidt af kogevandet, så puréen får den rette konsistens.
- Lad puréen køle lidt af, og smag den til med lidt ekstra eddike, salt og peber.
Lammeryg:
- Skær lidt af fedtet og senerne af lammeryggen, eller få evt. din slagter til at gøre det.
- Rids det fedt, der stadig sidder på ryggen, og drys med salt, grofthakket timian og hakket hvidløg.
- Lad lammeryggen marinere i 30 minutter.
- Brun lammeryggen grundigt på alle sider i olie på en varm pande, til den får en flot gylden stegeskorpe.
- Steg lammeryggen færdig i et ovnfast fad i ovnen ved 170° i 12-14 minutter, og lad den hvile i 2-3 minutter, inden den skæres ud i stykker med ben på.
Stegte asparges:
- Knæk de træede ender af aspargesene, og skyl aspargesene i koldt vand.
- Dryp aspargesene grundigt af, og del dem i 2-3 stykker hver.
- Steg dem i lidt af lammefedtet og olivenolie på en pande i 1-2 minutter, så de får lidt farve, men stadig er sprøde.
- Krydr med salt og peber.
- Tag aspargesene af panden, og anret dem på en tallerken sammen med puré af gule ærter og stykker af lammeryg.
Servering:
- Anret aspargesene på en tallerken sammen med ærtepuré og lammeryg.
- Pynt med thaibasilikum på toppen, og servér straks med godt brød til.
Lyst til mere lam?
Se alle vores lækre opskrifter med lam og find inspiration til middagsselskabet eller påskeforkosten. Se alle opskrifterne her!
Læs mere om: