
Hjemmelavet medister - it's worth it!
Selv hvis du ikke er den store pølsemager med foodprocessor og pølsepresser, kan du sagtens lave en hjemmelavet medister. Giv den lige så meget krydderi, som du har lyst til.
Ligesom hjemmebagt brød bagt med surdej er super hot, så er hjemmeproducerede pølser også trendy og et tegn på overskud. Og så er det nemmere end du tror. Servér den hjemmelavede medister til julefrokosten, til middag eller til en god frokost. Gerne med rødkål eller rødkålssalat og en hjemmrørt sennep til. Her får du Carsten Kysters opskrift på en medister, som vil skabe henrykkelse til frokoster hele året rundt.
Hjemmelavet medister med øl, timian, hvedekerner og æbler
6 personer
100 g hvedekerner
300 g nakkekoteletter
2 dl øl
2 spsk. timian
150 g æbler
600 g god færdiglavetmedisterpølse
salt og sort peber
1 spsk. olie
tarm til pølsen (skal vandes ud i 30 minutter)
Læs også: hjemmelavet rødkål med stjerneanis, kanel og balsamico
Fremgangsmåde:
Kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken, og lad dem køle af. Hak koteletterne i små stykker, og marinér dem i øl sammen med finthakket timian, salt og peber i 30 minutter. Skær æblerne i små stykker, og bland det sammen med kød, kerner og medisterfars. Kom blandingen i en sprøjtepose med tylle eller en pølsepresser, sæt tarmen derpå, og sprøjt forsigtigt farsen derned. Sno pølsen rundt med mellemrum, så du får nogle individuelle pølser. Kog pølserne ved svag varme i 5 minutter, og steg dem derefter sprøde og gyldne i olie på en varm pande.
Lav dine egne gourmethotdogs: få opskriften her
Tip
Vil du have en mere spicy eller krydret udgave af medisteren, så tilsæt fx lidt chili og kanel til jul og ellers chili og koriander.
Se også: Opskrift på klassisk grønlangkål
Spis grønt til! Få inspiration til gode vintersalater i galleriet nedenfor. Tag en kødfri dag og bland en sprød salat med artiskok, mandler, rød grape og saftige linser. Server med knasende toast med gedeost. Du finder opskriften her! Prøv en let aftensmad med denne vidunderlige smørbønnesalat! Bønnerne giver fylde til den gode salat! Du finder opskriften her! En spæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærte. Gedeosten er en god kontrast til den friske salat. Du finder opskriften her! Grønkål er rigtig sundt og de store, krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder. Du finder opskriften her! Tomatsalat med mozzarella er en klassiker, som kan serveres året rundt. Her får du en opskrift på tomatsalat med mozzarella!
5 sprøde vintersalater uden kød
Salat med linser og lun toast
Lun bønnesalat
Salat med gedeost
Salat med grønkål og appelsin
Tomatsalat med mozzarella