
På besøg
Juleand med kartoffelterninger
Denne opskrift juleand med tyttebær og kastanje-puré passer perfekt til julemiddagen. Få hele opskriften herunder!
Torsdag d. 03. september 2020 - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Juleand med kartoffelterninger, tyttebær og kastanje-puré
Antal: 4 personer
- Det skal du brug for at lave juleand:
- 1 and (2½-3 kg)
- groft køkkensalt
- 2 æbler (gerne coxorange)
- 8 abrikoser
- 8 svesker uden sten
- 1 bdt. frisk timian
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk friske tyttebær
Prøv også: Sådan laver du en klassisk andesteg til jul
Kastanjepuré:
- 1 dåse kastanjepuré (280 g)
- 1 dl mælk
Sprøde kartoffelterninger:
- 500 g bagekartofler
- 2 spsk rapskimolie
- havsalt
Frisk rødkålssalat:
- 200 g frisk rødkål
- 2 stk. julesalat
- 1 rødløg
- 1 bdt. mynte
- 1 bdt. bredbladet persille
- 1 appelsin
- 4 spsk valnøddeolie
- 1 tsk rosa peber
Prøv også: Klassisk flæskesteg med sprøde sværd
Sådan laver du juleand med kartoffelterninger, tyttebær og kastanje-puré
- Tænd ovnen på 160°. Fjern overflødigt fedt ved gumpen på anden. Gnid anden med salt indvendigt og udvendigt.
- Skyl æblerne og skær dem i både. Fyld anden med æblebåde, abrikoser, svesker, timian-kviste, hvidløg og tyttebær.
- Læg anden med ryggen opad på en ovnrist over en bradepande. Sæt anden midt i ovnen og lad den stege i 50 min.
- Vend derefter anden, så brystet vender opad. Hæld andefedtet fra bradepanden over i en skål, og dryp anden med noget af fedtet. Hæld 2 dl vand i bradepanden og steg anden i yderligere 70-80 min.
- Efterbrun evt. ved 225° i 5-6 min. - pensl så først anden med lidt mere af andefedtet og hold øje med, at den ikke bliver brændt.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Kastanjepuré:
- Opvarm ved meget svag varme kastanjepureen i en lille gryde sammen med mælken. Rør hele tiden i gryden.
Sprøde kartoffelterninger:
- Skræl bagekartoflerne og skær dem i fine terninger.
- Læg kar-toffelterningerne på bagepapir på en bageplade.
- Dryp med olien og drys med havsalt.
- Steg dem ved 200° i 30 min. til de er sprøde og gyldne.
Frisk rødkålssalat:
- Snit rødkålen fint og hæld den i en skål. Skær rødløget i papirtynde både.
- Nip bladene af mynten og den bredbladede persille og bland løg og urter i salaten.
- Tag bladene fra julesalaten og placer dem hele vejen rundt i kanten af skålen.
- Pres appelsinen og bland saften med valnøddeolien.
- Knus rosa peber i en morter og tilsæt til dressingen.
- Smag til med havsalt og dryp dressingen ud over salaten.
Link: For menuforslag se: Julemenu - med fransk pift
Læs mere om: