
Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
En stor, saftig landkylling, friske grønne bønner og mos af nye kartofler. Få opskriften på lækker sommermad, der er supernemt at lave.
6 personer
1 stor landkylling
Lage:
6 dl vand
4 spsk salt
4 spsk sukker
2 laurbærblade
10 kviste timian
Mos:
800 g nye kartofler
4 forårsløg
50 g smør
salt og friskkværnet peber
Grønt:
400 g grønne bønner
salt og friskkværnet peber
Kog lagen op, og lad den koge, til salt og sukker er opløst. Køl den derefter ned. Læg kyllingen i en pose, hæld den kolde lage over, sug alt luften ud af posen, og bind en knude. Læg posen med kyllingen i et fad, og stil den i køleskabet til næste dag.
Tag kyllingen ud af posen, og tør den godt med køkkenrulle. Steg den i ovnen i 1 time ved 200°.
Vask kartoflerne grundigt, og kog dem med salt. Hæld vandet fra, og mos dem, med skrællen på, med et piskeris. Hak forårsløgene, og bland dem i mosen med smør, salt og peber. Mosen skal være meget grov. Nip bønnerne, skyl dem, og sauter dem i smør i 4 min. lige inden de skal serveres.
Hahnemanns nordiske sommermad


Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizza med bacon, forårsløg og vesterhavsost er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller aftensmad. Se opskriften her


3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Her er de tre varianter: Christiansø-sild med vagtelæg, sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter og peberrod samt sygeostsalat med kartofler og kål. Se opskrifterne her


Rå laks med salat og æbledressing
Køb friske skiver laks hos din fiskehandler og server denne ret som en delikat forret eller let frokost. Se opskriften her


Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomsteddike serveret med stegt spidskål, ærtepuré og nye kartofler. Se opskriften her


Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
Friske bønner behøver et minimum af tilberedelse. Skyl dem, nip dem og sautér dem i smør. Kyllingen skal ligge i lage på køl i et døgn. Se opskriften her


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Egentlig er cottaen som budding, men her med lidt mindre husblas , og derfor skal den anrettes i portioner. Toppet med rabarbersirup giver det en dejligt frisk og delikat dessert. Se opskriften her