
Kød og fjerkræ
Lille flæskestegsburger med stor smag
Brug julens flæskesteg til at lave de lækreste små flæskestegsburgere, der er gourmetversionen af den klassiske flæskestegssandwich.
Tirsdag, 17. november 2015 - 12:28 - af Carsten Kyster / Foto: Columbus Leth
Hvis du er vild med flæskesteg, så må du ikke snyde dig selv for en smagslækker og moderne version af den klassiske steg i form af flæskestegsburger med rødløg og æble. Den kan nydes hele året rundt, og egner sig både til hygge med vennerne og familien.
Opskrift på mini-flæskestegsburger med rødkål og æble
8 personer
Det skal du bruge til flæskestegsburger:
STEG:
- 500 g kamsteg
- salt og friskkværnet peber
RØDKÅL:
- 100 g frisk rødkål
- saft af 1 citron
MINI-BURGERBOLLER:
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 2 spsk. vegetabilsk olie
- 1 æg
- 500 g hvedemel
- 100 g rugmel
- 1 tsk. salt
- ½ æg til pensling
- 1 spsk. sorte sesamfrø
TIL SERVERING:
- 100 g syltede drueagurker
- 1-2 æbler
- ½ portion grov senneps
Prøv også: Gourmet Hotdogs
Sådan laver du flæskestegsburger:
STEG:
- Rids stegen godt ned i sværene, læg den på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
- Steg den i forvarmet ovn ved 220-230° i 25-30 minutter, indtil sværene er gyldne og sprøde.
- Skru ovnen ned på 185°, og lad den stege videre i ca. 45 minutter, indtil stegen er mør.
- Lad stegen hvile i 10 minutter.
RØDKÅL:
- Snit rødkålen fint, og marinér den med citronsaft. Smag til med salt, og lad den marinere i 30 minutter.
MINI-BURGERBOLLER:
- Form 10 små runde boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 35 minutter, og tryk derefter bollerne flade.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
- Bag dem i forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.
SERVERING:
- Skær drueagurker i skiver, og æblerne i tynde både.
- Smør bollerne med sennep og byg en mini-flæskestegssandwich op.
Tip! Du kan også lave miniburgerne med en rest andekød eller kolde frikadeller.
Prøv også: Pizza af restemad
Læs mere om: