Kød og fjerkræ

Lille flæskestegsburger med stor smag

Brug julens flæskesteg til at lave de lækreste små flæskestegsburgere, der er gourmetversionen af den klassiske flæskestegssandwich.

Hvis du er vild med flæskesteg, så må du ikke snyde dig selv for en smagslækker og moderne version af den klassiske steg i form af flæskestegsburger med rødløg og æble. Den kan nydes hele året rundt, og egner sig både til hygge med vennerne og familien. 

Opskrift på mini-flæskestegsburger med rødkål og æble 

8 personer

Det skal du bruge til flæskestegsburger:

STEG:
  • 500 g kamsteg
  • salt og friskkværnet peber 
RØDKÅL:
  • 100 g frisk rødkål
  • saft af 1 citron 
MINI-BURGERBOLLER:
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 1 tsk. salt
  • ½ æg til pensling
  • 1 spsk. sorte sesamfrø
TIL SERVERING:
  • 100 g syltede drueagurker
  • 1-2 æbler
  • ½ portion grov senneps

​Prøv også: Gourmet Hotdogs

Sådan laver du flæskestegsburger:

STEG:
  • Rids stegen godt ned i sværene, læg den på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
  • Steg den i forvarmet ovn ved 220-230° i 25-30 minutter, indtil sværene er gyldne og sprøde.
  • Skru ovnen ned på 185°, og lad den stege videre i ca. 45 minutter, indtil stegen er mør.
  • Lad stegen hvile i 10 minutter.
RØDKÅL:
  • Snit rødkålen fint, og marinér den med citronsaft. Smag til med salt, og lad den marinere i 30 minutter. 
MINI-BURGERBOLLER:
  • Form 10 små runde boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 35 minutter, og tryk derefter bollerne flade.
  • Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø.
  • Bag dem i forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne. Køl dem af på en bagerist.
SERVERING:
  • Skær drueagurker i skiver, og æblerne i tynde både.
  • Smør bollerne med sennep og byg en mini-flæskestegssandwich op.
Tip! Du kan også lave miniburgerne med en rest andekød eller kolde frikadeller.
Prøv også: Pizza af restemad