
Kød og fjerkræ
Mormors æbleflæsk
Brødrene Price har forsøgt at efterligne deres mormors opskrift på æbleflæsk.
Fredag d. 1. december 2019 - Opskrifter i samarbejde med DR, Adam og James Price / Foto: Carina Kruger
Æbleflæsk er en traditionel dansk spise, der ligesom navnet antyder, består af æbler og flæsk. Retten hører sig særligt til på julebordet serveret sammen med smør og et godt rugbrød.
Prøv brødrene Prices opskrift på klassisk æbleflæsk, og servér den perfekte juleret.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Opskrift på brødrene Prices æbleflæsk
Det skal du bruge for at lave æbleflæsk:
Antal: 4 personer
- 12 letsaltede, tykke skiver flæsk
- 6 store syrlige madæbler
- sukker efter smag
Sådan laver du æbleflæsk:
- Steg flæsket sprødt på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir. Skiverne kan også steges i ovnen.
- Skræl og udkern æblerne og skær dem i både.
- Hæld fedtet fra flæsket fra, men behold lidt på panden til at stege æblerne i.
- Steg dem til de begynder at falde sammen. Hvor meget eller hvor lidt er en smagssag.
- Smag æblerne til med sukker. De skal hverken være for sure eller for søde.
- Æbler og flæsk serveres lunkent med rugbrød til.
SE OGSÅ: Prices opskrift på farseret kalkun
Læs mere om: