Kød og fjerkræ

Nem Beef Wellington med svampe

Beef Wellington er en engelsk klassiker, som stadig holder 100 procent. Oksemørbraden bliver pakket ind i svampe, lufttørret skinke og et sprødt lag dej yderst, og resultatet er lige til at sætte gaflen i. Beef Wellington fungerer også perfekt som gæstemad med lidt god vin i glassene.

Nem Beef Wellington

4 personer 
Forberedelse: 30 min - Tilberedning: 35 min

Det skal du bruge:

  • 500 g oksemørbrad

  • 1 spsk sennep

  • salt og peber

  • 250 g brune champignoner

  • 1 tsk trøffelolie

  • 70 g lufttørret skinke

  • 280 g pizzadej

  • 0,5 æg

Tilbehør:

  • 150 g shitakesvampe

  • 150 g kejserhatte

  • 1 tsk smør

  • 3 spsk balsamicoglace

  • 1 håndfuld kørvel

 

Sådan laver du Beef Wellington

  1. Tænd ovnen på 200°. Brun hurtigt kødet på en tør pande. Smør det med sennep, og krydr med salt og peber.
  2. Skær champignonerne i små stykker, og steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Fordel skinke på et stykke husholdningsfilm, så det passer med længden og omkredsen på mørbraden.
  4. Fordel champignoner på skinken, og læg mørbraden på midten. Rul det stramt sammen, så kødet er pakket ind i skinke og svampe.
  5. Rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir, fjern filmen fra kødet, og placér det midt på dejen.
  6. Pensl kanten med æg, og pak dejen stramt omkring kødet. Læg det med sammenføjningen nedad, og pensl rullen med resten af ægget.
  7. Bag rullen i ovnen i ca. 20 minutter, og lad den hvile i ca. 10 minutter, inden den skæres i pæne skiver.
  8. Tilbehør: Skær svampene i lidt mindre stykker, og steg dem gyldne i smør på en pande.
  9. Anret kødet med balsamicoglace, svampe og kørvel. Servér straks.

Tip: En frisk grøn salat vendt i en enkel olie-eddike-dressing passer godt til Beef Wellington med ristede svampe.

Læs også: Thai-beef-salat

Læs mere om: