
Kød og fjerkræ
Nudler med mørbrad - hjemmelavet cup-noodles
Vil du gerne have salaten med nudler med på farten? Giv nyt liv til de gode gamle cup-noodles ved at lave dem selv og give dem masser af god smag.
Mandag, 24. juli 2017 - 6:00 - af Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Nudler i kop - den hjemmelavede version af cup-noodles
En ny og hjemmelavet version af de traditionelle cup-noodles. Retten er god til dig på farten, men som gerne vil have god kvalitet og den lækre smag fra det asiatiske køkken. Giv cup-noodles nyt liv og lav dem i fine glaskrukker med masser af friske grøntsager og sprudlende krydderurter.
Tid: 10 minutter
Antal personer: 2
INGREDIENSER:
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 50 g shiitakesvampe
- 2 forårsløg
- 1 gul peberfrugt
- 2 tsk hønsebouillonpulver
- 2 tsk sojasauce
- saft af 1 limefrugt
- 150 g stegt svinemørbrad
- 100 g tynde risnudler
- frisk koriander
- 2 store patentglas
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Asiatisk salat med nudler og grillet tun
FREMGANGSMÅDE:
- Pil og riv hvidløg. Rens chilien, og hak den fint.
- Rens svampene, og skær dem i mundrette stykker. Rens og hak forårsløg fint. Rens peberfrugten, og skær den i tynde strimler.
- Fordel bouillonpulver i patentglassene, og fordel hvidløg, chili, sojasauce og limesaft i glassene.
- Læg tynde skiver af svinemørbrad i hvert glas, og læg de ukogte risnudler ovenpå.
- Fordel forårsløg, peberfrugt og svampe i glassene, top med plukket koriander, og luk glassene til.
- Når retten skal spises, skal du fylde glasset op med kogende vand, lukke låget til (uden at spænde) og lade det trække 3-4 minutter, før du nyder dine hjemmelavede cup-noodles.
Læs mere om: