Kød og fjerkræ

Oksemørbradsbøffer med skalotteløg

Servér lækre oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg for dine gæster.

Lad din hovedret bestå af en enkel og delikat nordisk ret med oksemørbradsbøffer. Lad både det søde og det sure komplementere hinanden i de lækre skalotteløg, og fuldend retten med en balsamicomarinade. Denne hovedret er let i både smagen og anretningen, og vil med garanti falde i god jord hos de kød-spisende gæster. Tilberedelsen er både kort og simpel, men retten er en gourmetoplevelse i sig selv. 

Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille 

Oksemørbradsbøffer med balsamicomarinerede skalotteløg

Tid: 25 min. Antal: 4 personer. 

Ingredienser til denne ret med oksemørbrad: 

  • 4 bøffer af oksemørbrad (ca. 600 g i alt)
  • 25 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g frisk babyspinat
  • mørk balsamicoeddike
Marinerede løg:
  • 4 bananskalotteløg
  • 3 dl mørk balsamicoeddike
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 3 kviste frisk timian
  • lidt god olivenolie
Tilbehør:
  • nye, kogte kartofler
  • 100 g smuttede mandler
  • olivenolie til stegning

Læs også: Opskrift på mørbradgryde med friske svampe 

Sådan laver du oksemørbrad med balsamicomarinerede skalotteløg: 

Marinerede løg:
  1. Pil løgene, og skær dem i både.
  2. Kog balsamico sammen med honning og timian i 2 minutter, så syren forsvinder.
  3. Skru ned, tilsæt løgene, og lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som en tynd sirup.
  4. Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.

Mørbradsbøfferne: 

  1. Steg bøfferne på begge sider på en meget varm pande i smør og olie.
  2. Tag dem fra varmen, krydr med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen, ca. 8 minutter ved 180°.
  3. Lad bøfferne hvile i 6 minutter.
  4. Anret dem på tallerkener, og drys med finthakket persille og finthakket hvidløg.
  5. Skyl og tør babyspinaten; vend den med de marinerede løg, og dryp med lidt balsamico.
Tilbehør:
  1. Halvér de kogte kartofler, og steg kartofler og mandler i lidt olie på en pande.
  2. Servering: Servér dem til retten.