
Kød og fjerkræ
Pastaret med svampe og hvidvin
Her serverer vi en opskrift på en nem pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg, som smager af alt det bedste fra det italienske køkken.
Onsdag, 6. januar 2016 - 11:15 - Af Camilla Zarah Lawes / Foto Columbus Leth
Denne pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg kaldes også en boscaiola i de italienske kogebøger, og der findes mange forskellige versioner af retten. Hver "nonna" har lavet sin egen udgave og vil formentlig påstå, at det er den eneste rigtige.
Grundstenene i denne pastaret med svampe
Svampene, hvidvinen og hvidløgene er ufravigelige og grundstenene i en god boscaiola. Resten kan tilpasses. Du kan fx efstatte den klassiske salsiccia-pølse med en anden krydret pølse som fx chorizo, selvom den er spansk, eller brug røget bacon. Begge dele er tilladt.
Prøv også: Nem pastaret med aubergine
Opskrift på pastaret med svampe og hvidvin
6 personer
Det skal du bruge:
- 400 g pasta
- 3 fed hvidløg
- ½ rød chili
- 4 spsk. finthakket persille
- 4 spsk. olivenolie
- 200 g markchampignoner
- 300 g salsiccia el. en anden stærk pølse
- 1 dl hvidvin
- 1 dl piskefløde
- havsalt og friskkværnet peber
- 50 g parmesan
PYNT:
- ½ rød chili
- 4 spsk. grofthakket bredbladet persille
Se også: 7 bud på en nem pastaret til aftensmaden
Sådan laver du pastaretten:
- Kog pastaen i rigeligt vand, indtil den er al dente, mærk løbende efter. Hæld vandet fra i en sigte, og stil pastaen til side. Skær hvidløgsfed i tynde skiver, og chili i fine tern, fjern kernerne. Hak persillen fint.
- Varm en stor gryde op, tilsæt olie, og rist hvidløg, chili og persille godt. Skær svampe i kvarter, og rist dem med. Skær pølserne i tykke skiver, og tilsæt.
- Hæld vin på retten, kog den op, og tilsæt fløden. Lad retten småsimre i lidt tid, tilsæt så pasta, og vend rundt. tag retten af varmen, og krydr med fintrevet parmesan, salt og peber.
- Anret og drys med basilikumblade og fintskåret chili.
Tip! Husk også, at du sagtens kan nyde denne pastaret med svampe, hvidvin og hvidløg kold. Den er også velegnet som buffetret, let frokost eller til at tage med på picnic.
Læs også: Sådan laver du hjemmelavet pasta
Se flere gode italienske retter her...
Italiensk picnic


Stegt aubergine med krydderurter og olivenolie
Stegt aubergine med god olivenolie og masser af krydderurter! Find opskriften her!
1 / 7




Linser med nye løg og persille
En grøn salat med lækre linser, løg og persille. Find opskriften her!
3 / 7






Relaterede artikler
Læs mere om: