
Smagfuld lasagne med søde kartofler
Giv din gæster en ny, smagfuld lasagne-oplevelse. Den lækre italienske ret løftes til nye højder i denne opskrift på lasagne med søde kartofler.
Server en lasagne, hvor de traditionelle lasagneplader er skiftet ud med søde kartofler. Foruden at tilføje en ny smagsoplevelse til din lasagne, så er søde kartofler rige på A-vitaminer og B-vitaminer samt mineralerne kalium og calcium.
Lad middagen stå i det italienske tegn og server en lasagne, som dine gæster ikke har fået den før. Denne lasagne med søde kartofler er desuden både laktosefri og glutenfri.
Lasagne med søde kartofler
• 3 store søde kartofler
• 600 g hakket oksekød
• 1 stort eller 2 små alm. løg
• 2 mellemstore gulerødder
• 1/4 knoldselleri
• 2 spsk. tomatpuré
• 1 dåse hakkede tomater
• 4 fed hvidløg
• 1 spsk. merian
• 1 tsk. timian
• 1 l. sojamælk uden sukker
• Salt
• Peber
Prøv også opskriften: Er søde kartofler ikke søde nok? Prøv lækre karamelsnitter med chokolade som dessert
Fremgangsmåde:
1. Skræl de søde kartofler og skær dem i tynde skiver med en kartoffelskræller eller et mandolinjern.
2. Pil, skræl og hak løget i mindre stykker og pres hvidløgene. Brun det herefter i en gryde med lidt olie og tilsæt det hakkede oksekød.
3. Kom tomatpuré og de hakkede tomater i gryden.
4. Riv gulerødder og knoldselleri og tilsæt det i gryden.
5. Tilsæt merian og timian og smag til med salt og peber.
6. Tænd ovnen på 180 grader på varmluft.
7. Læg en bund af de skivede søde kartofler i et ildfast fad. Kom et lag kødsauce på og hæld lidt sojamælk over. Brug samme fremgangsmåde og slut af med et lag søde kartofler.
8. Sæt lasagnen ind i ovnen og bag den i 40 minutter.
Læs også: 7 opskrifter med pasta
Find en klassisk version af lasagne her: Lasagne
Læs også: 6 lækre opskrifter med fisk
Find flere lækre opskrifter her:


Spaghetti pancetta e lenticchie
Spaghetti med linser og pancetta er en ret fra regionen Puglia.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Ravioli in salsa rosa
Ravioli med ricotta og spinatfyld i rosa sauce af tomat med fløde og parmesan.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Rigatoni carciofi e calamari
Rigatoni/penne med artiskokbåde og calamari-ringe.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Spaghetti alle vongole
Klassisk spaghetti med venusmuslinger, hvidløg og peperoncini er en ret fra regionen Campania.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Fettuccine zucchine e gamberi
Fettuccine med squash, rejer og cherrytomater.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Tagliolini con la spigola
Tagliolini med små stykker havbars-filet, cherrytomater og peperoncini er en ret fra Sardinien.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine




Penne all'arrabbiata
Penne med stærk chilisauce.
Denne ret er Italien-eksperten Eva Ravnbøls lyn-livret.
»Det her er min egen lyn-livret,« siger Eva Ravnbøl. »Når jeg har været for længe væk fra Italien og dermed pasta, er det første, jeg gør, når jeg kommer hjem, at lave en god gang penne all’arrabbiata med masser af peperoncino.«
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Pappardelle med kaninragout
Ejerne fra Restaurant Famo 51, Morten Kaltoft og Fabbio Mazzon, serverer italienske specialiteter. Her er deres bud på parpardelle med kaninragout.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine


Pasta e patate
Pastasuppe med kartofler og urter.
Videoguide: Sådan laver du selv pasta - helt uden en pastamaskine