
Kød og fjerkræ
Spyd med peberkrydret oksemørbrad
Serveret med bløde bagte løg og couscoussalat. Retten passer perfekt til middagsselskabet. Få opskriften her!
Mandag d. 20. april 2020 (Først udgivet: d. 13. juli 2010) - af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft
Her får du en perfekt sommerret med peberkrydret oksemørbradsspyd servet med bløde bagte løg og en lækker couscoussalat. Opskriften passer perfekt til middagsselskabet og til picnic-kurven. Få hele opskriften herunder!
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
SPYD MED PEBERKRYDRET OKSEMØRBRAD
Antal: 6 personer
Det skal du brige for at lave spyd med peberkrydret oksemørbrad:
- 600-800 g oksemørbrad
- 3 spsk blandede peberkorn
- olivenolie
Sådan laver du spyd med peberkrydret oksemørbrad:
- Skær kødet i terninger på ca. 4 x 4 cm og sæt dem på et grill-spyd.
- Hæld peberkorn i en morter og stød dem groft.
- Pensl spyddene med olivenolie og vend dem herefter i peberblandingen.
- Grill kødet 3-4 min. på hver side på en hed grill eller grill-pande.
BAGTE LØG
Det skal du bruge for at lave bagte løg:
- 12 små rødløg
Sådan laver du bagte løg:
- Tænd ovnen på 175°.
- Læg løgene, som de er, i en lille bradepande.
- Bag løgene til de er møre i ca. 45 min.
- Server de hele løg til kødet. Tryk på dem og smut det møreste og velsmagende løg ud.
COUSCOUSSALAT MED GRØNT
Det skal du bruge for at lave couscoussalat med grønt:
- 5 dl couscous
- 2 dl kogende vand
- 1 bdt. basilikum
- 1 bdt. estragon
- 1 bdt. bredbladet persille
- 1 bdt. purløg
- 2 citroner
- 1 dl olivenolie
- 1 håndfuld gojibær
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du couscoussalat med grønt:
- Hæld couscousgrynene i en stor skål og hæld det kogende vand over.
- Dæk skålen til med alufolie og lad det trække til grynene er møre, ca. 15 min. Skyl og hak krydderurterne fint.
- Fjern alufolien fra couscoussen.
- Løsn grynene fra hinanden med en gaffel eller brug hænderne.
- Tilsæt saften af to citroner og olie og rør rundt.
- Tilsæt de hakkede krydderurter og gojibærren, bland sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Vinforslag fra Laudrup Vin & Gastronomi
Pio Cesare Barbera
Vinen står i glasset med en næsten blækfarvet intensitet og udsender en bouquet af tjære, violer, ribs og engelsk lakrids. På tungen er vinen koncentreret og frugtdrevet med en fornem syre, som giver en flot præcision og balance.
FLERE OPSKRIFTER?
Vi giver dig her 20 opskrifter med forslag til lækker picnic mad. Få alle opskrifterne her!
Læs mere om: