
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber er ikke kun til vintersimremad. Lav dem hele året med årstidens råvarer.
Svinekæber er rigtig lækkert og mørt kød. Der er mange muligheder for at lave lækre retter med svinekæber
Svinekæber til 6 personer
Det skal du bruge til svinekæber
1 kg svinekæber
4 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 spsk fennikelfrø
1 spsk hele peberkorn
2 laurbærblade
2 tsk salt
3 dl hyldeblomstsaft
½ dl hyldeblomsteddike
4 dl hvidvin
Ærtepuré til dine svinekæber:
300 g optøede ærter
2 dl væde fra svinekæberne
salt og friskkværnet peber
Grønt:
6 minikål, fx spidskål
20 g smør
kogte nye kartofler
Sådan laver du svinekæber
Start med at skære hinderne på rå svinekæber af. Skræl og skær skalotteløgene i både på langs. Varm olien i en pande og brun dine svinekæber på begge sider. Tilsæt skalotteløg, fennikelfrø, peberkorn, laurbærblade og salt. Hæld hyldeblomstsaft, hyldeblomsteddike og hvidvin i. Lad retten simre i 1 time. Når den er færdig, tages 2 dl væde fra og resten holdes varmt. Hæld ærter og væde i en blender sammen med salt og peber, og blend til puré. Skær kålen i både, og steg dem i smør på panden. Skær dine svinekæber i skiver, og server dem og skalotteløgene med ærtepuré, kål og kogte nye kartofler.
Læs også hvordan du laver de bedste braiserede svinekæber her!
Hahnemanns nordiske sommermad


Rugpizza med forårsløg og vesterhavsost
Rugpizza med bacon, forårsløg og vesterhavsost er perfekt at servere som en snack, skåret ud i mindre stykker, eller som frokost eller aftensmad. Se opskriften her


3 stk. smørrebrød
Der er intet som smørrebrød til en sommerfrokost med øl og snaps. Her er de tre varianter: Christiansø-sild med vagtelæg, sprængt spidsbryst med syltede rodfrugter og peberrod samt sygeostsalat med kartofler og kål. Se opskrifterne her


Rå laks med salat og æbledressing
Køb friske skiver laks hos din fiskehandler og server denne ret som en delikat forret eller let frokost. Se opskriften her


Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst
Svinekæber i hvidvin og hyldeblomsteddike serveret med stegt spidskål, ærtepuré og nye kartofler. Se opskriften her


Let sprængt kylling med mos af nye kartofler og forårsløg
Friske bønner behøver et minimum af tilberedelse. Skyl dem, nip dem og sautér dem i smør. Kyllingen skal ligge i lage på køl i et døgn. Se opskriften her


Kærnemælks-cotta med rabarbersirup
Egentlig er cottaen som budding, men her med lidt mindre husblas , og derfor skal den anrettes i portioner. Toppet med rabarbersirup giver det en dejligt frisk og delikat dessert. Se opskriften her