
WEEKEND BITES | Tarteletter af filodej med kylling og grønne asparges
Når man snakker om klassiske danske retter, er der svært at komme udenom tarteletter. Tarteletter er populære til både hverdag og fest, og her får du opskriften på en af de mere knasende af slagsen.
Her får du opskriften på den populære danske spise, nemlig tarteletter. Denne opskrift er dog med et twist - den traditionelle tarteletskål er skiftet ud med hjemmelavede, lette og sprøde tarteletskåle af filodej.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Jordbærkoldskål med hyldeblomst og rugbrødscroutoner
Tarteletter af filodej med kylling og grønne asparges
Tid: 1 time.
Ovntid: 8-10 minutter.
Antal personer: 4
INGREDIENSER
Tarteletbund:
- 3 ark filodej
- 2-3 spsk. olie
- en fast muffinform med 12 huller
Kyllingesauce med grønne asparges:
- 2 kyllingebrystfileter
- 7 dl hønsebouillon
- 1 bundt grønne asparges (ca. 250 g)
- 2 dl skummetmælk
- 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Til servering:
- 1 potte kørvel
FREMGANGSMÅDE
Tarteletbund:
1. Tag 1 ark filodej frem. Læg et fugtigt viskestykke over resten. Klip det første ark filodej i 12 stykker.
2. Pensl de 12 stykker med olie. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne.
3. Læg de 3 sammenlagte stykker i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten. Fortsæt på samme måde med resten.
4. Bag tarteletterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
PRØV OGSÅ: Klassiske tarteletter med kylling
Kyllingesauce med asparges:
5. Kog kyllinge-fileterne i hønsebouillon i ca. 10 minutter, til kødet er gennemtilberedt. Afkøl kødet, og pluk det i strimler med 2 gafler. Si hønsebouillonen,og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten. Bring de 5 dl hønsebouillon i kog i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Skyl asparges, bræk den nederste, lidt grove ende, og skær resten i små stykker. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
6. Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i den simrende hønsebouillon lidt ad gangen, til saucen er cremet. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kylling og asparges i saucen, og varm den igennem.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af grillet radicchio, jordbær og vesterhavsost