Mad

Mad & Boligs læsere var i chokoladehimlen

Den ene smagseksplosion afløste den anden, da chocolatier Rasmus Bo Bojesen og vinkyper Malene Smidt Hertz afholdt chokolade- og dessertvinsmagning for Mad & Bolig læsere.

Den ene smagseksplosion afløste den anden, da chocolatier Rasmus Bo Bojesen og vinkyper Malene Smidt Hertz afholdt chokolade- og dessertvinsmagning for Mad & Boligs læsere. I en rejse gennem chokoladens og vinens verden, øsede de to eksperter ud af deres viden og passion for deres fag. At dømme ud fra gæsternes reaktioner, må man konkludere, at aftenen var en stor succes.

Fra bønne til bar
Aftenen blev ganske oplagt indledt med at smage på det, som er grundstenen i hele chokoladeproduktionen - nemlig cacao-bønnen. Derefter blev vi introduceret for to forskellige mælkechokolader, for at demonstrere hvordan Rasmus Bo Bojesen har udviklet en variant, som har langt mere dybde og sødme end den, som vi kender fra supermarkedet. Mælkechokoladen var efterfulgt af forskellige mørke chokolader med intens og fyldig smag. Herefter en dejlig, blød brownie med en stærk vaniljesmag og til slut en muffin-formet chokoladekage med flydende og salt midte, serveret sammen med et fint syltetøjsglas med chokoladeis. Mens der blev smagt på de forskellige chokolader, fortalte Rasmus Bo Bojesen om sin store passion for chokolade. Særligt fortalte han om det, som kaldes "Bean to Bar" - hvilket betyder, at hele produktionen foregår helt fra den rå bønne til det færdige produkt.

Vin måske slet ikke egnet
Undervejs guidede Malene Smidt Hertz, vores faste vinskribent og kendt fra TV2, os igennem forskellige vine. Vi kom både igennem portvin, dessertvin og rødvin. I takt med at chokoladens smagsnoter udfoldede sig, når chokoladen smeltede på tungen, var det interessant at smage, hvordan vinen påvirkede dem. Meninger var delte og vidt forskellige, ligesom smag er, hvilket Malene Smidt Hertz også understregede. Hvad måske overrasker er, at Malene Smidt Hertz selv indrømmede, at vin måske ikke altid bør drikkes til dessert eller chokolade. I virkeligheden bør man nyde en dejligt glas vin før eller efter desserten, for ikke at blande smagsnoterne.

Smagsindtryk og lækre goodiebags til hjemturen
Det var nogle glade og tilsyneladende tilfredse gæster der, efter 3 timers forkælelse, forlod Bojesen i Axelborg i København. Selv om aftenen startede ud meget stille, lod det til, at når straks smagsløgene blev udfordret og vinen hældt indenbords, kom der gang i diskussionen og spørgsmål dukkede op. Alle gæster blev naturligvis forkælet med et udvalg af vin og chokolade fra de to værter, og naturligvis et nummer af Mad & Bolig.

Varme jakker fra Yeti

Læs mere om: