
Den bedste opskrift på tunmousse
En forførende og nem opskrift på den bedste tunmousse med mayonnaise og husblas. Perfekt som velsmagede forret, der kan laves på forhånd.
Den bedste opskrift på tunmousse
- 2 dåser tun i olie eller ca. 280 gram (Vi anbefaler denne luksusversion af dåsetun!)
- 1 tsk revet løg
- 100 mayonnaise
- 1 spsk creme fraiche
- 1 spsk tørrede dildspidser
- Saft af 1 lille citron
- Salt og peber
- 5 blade husblas
- ¼ l piskefl øde
- 4 spsk olivenolie
- 1 stort bundt kruspersille
- 1 usprøjtet citron
- Krondild
- Evt. 2 store flutes eller baguettes (opskrift her!)
- Hæld lidt af olien fra tunen. Mos tunen i en skål med revet løg, mayonnaise, creme fraiche, dildspidser og citronsaft. Smag til med salt og peber – den skal være lidt sur.
- Læg husblassen i 3 spsk koldt vand og smelt den over svag varme. Hæld husblassen i tunen og rør det forsigtigt sammen.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den forsigtigt i tunblandingen.
- Smør en springform med olivenolie og hæld tunmoussen i.
- Lad den hvile i køleskabet til næste dag.
- Vend tunmoussen ud af formen på et fad, hak persillen fint og dæk hele kanten med hakket persille ved at trykke det fast med en lille våd kniv.
- Skyl citronen og riv skallen, evt. med et juliennejern. Skær resten af citronen i både. Pynt tunlagkagen med citronskal og krondild og server den med flutes og citronbåde.
Se også: Klassisk opskrift på nem og lækker tunmousse
Flere gode små- og forretter
I galleriet herunder kan du finde inspiration til andre lækre småretter og nemme forretter:
Nem forret


TØRREDE TOMATER PÅ GRILLET BRØD MED FRISKOST OG SKINKE
Lav en let forret af tørrede tomater på grillet brød med friskost og skinke. Find opskriften her!


Ceviche med kuller
Lav ceviche med kuller og ha' en imponerende, velsmagende og nem forret med fisk klar på ingen tid. Find opskriften her!


Ratatouille-salat
Byd gæsterne på en skøn ratatouille-salat med frisk råvarer og fyldig smag. Find opskriften her!


Lakserillette
En kold rillette kan laves med mange typer varmrøget fisk og gør et stort indtryk med en lille indsats. Find opskriften her!


Stenbiderrogn med gedeost
Hvis du har frisk stenbidderrogn, så behøver du ikke meget mere for at lave en imponerende forret. Her har vi blot blandet det op med lidt løg og gedeost. Find opskriften her!


Stenbiderrogn i løgskaller
Stenbiderrogn - også kaldet ”den danske kaviar” - smager også forrygende i den her simple forret. Find opskriften her!


Lynstegt tun
Giv dine gæster en forret, de sent vil glemme. Her får du opskriften på lynstegt tun med æble-mangosalsa og ærtespirer.


Sesamdrysset avocado med laks
Avocado, laks og sesam ... det er så simpelt og så godt, og alle dine gæster vil elske det. Find opskriften her!


Sprøde bruschetta med svampe
Bruschetta med svampe er en nem forret med stor smag og italiensk charme. Find den gode bruschetta-opskrift her!


Rejeboller med citrongræs og chili
Er menuen asiastisk, så kan du passende servere de her rejeboller som en lækker forret. Find opskriften her!