
Menuer
Gæstemenu: Flammende hjerter
Servér denne hjerte-fyldte menu, for dem der står dit hjerte nært. Vi har samlet hele 6 retter, så glæd dig blandt andet til andehjerter, artiskokhjerter, hjertesalet og hjertemuslinger.
Mandag, 24. februar 2020 - 10:46 - af Morten Schou / Foto: Stine Christiansen
Dampende hjerter, flammende hjerter og flåede hjerter er kun nogle af de metoder, hjerterne i denne menu er tilberedt på. Vi har samlet en hel menu med hjeter til dig, som du kan servere for dine gæster. De vil ikke blive skuffet.
I menuen finder du hjerter fra både and, artiskok, salat og muslinger, som du kan servere for dem, der står dit hjerte nær.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Klik her for at ændre dit samtykke
Tidsplan
Dagen før
Skræl knoldsellerien, og skær den i tern
Blend estragonolien
Forbered tomatbouillonen
Lav hibiscusgranitéen og chokoladecremen
På dagen
Lav østerscremen
Rist og hak mandlerne
En time før
Blend sellerikompotten
Lav salatpuréen
Lige inden servering
Steg andehjerterne og savojkålen
Kog artiskokhjerterne
Damp muslingerne
Lav den skummende muslingebouillon
SE OGSÅ: Fransk gourmet-menu
Andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter:
- 1 knoldselleri
- 1 usprøjtet citron
- 4 g havsalt
- 1 bundt frisk estragon
- 1 bundt bredbladet persille
- 2 dl vindruekerneolie
- 12 andehjerter
- 1 spsk. olivenolie
- 1 savojkål
- 1 potte brøndkarse
- 1 potte tallerkensmækker
Sådan laver du andehjerter med sellerikompot, savojkål og aromatiske urter:
- Skræl knoldsellerien, og skær den i tern.
- Kog ternene møre i letsaltet vand.
- Sigt vandet fra, og blend selleriternene til en glat puré.
- Riv skallen af citronen, og pres saften.
- Smag selleripuréen til med citronskal, -saft og havsalt.
- Blend estragonen og den bredbladede persille med vindruekerneolien i 8-10 minutter.
- Sigt olien gennem et klæde, og stil den på køl.
- Steg andehjerterne i en smule olivenolie i 2 minutter, og krydr med havsalt.
- Hak savojkålen i mindre stykker, og steg dem på en varm pande i en smule olivenolie. Krydr med havsalt.
- Anret andehjerterne hen over sellericremen.
- Læg savojkål, brøndkarse og tallerkensmækker ovenpå, og dryp med estragonolie.
TIP! Der er helt sikkert for meget estragonolie, men det er en god ting altid at have på køl og bruge hen over stegte grøntsager, et stykke bagt fisk eller i en jordskokkesuppe.
Artiskokhjerter med østerscreme
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave artiskokhjerter med østerscreme:
- 4 artiskokker
- 1 usprøjtet citron
- 3 g havsalt
- 8 østers
- 4 æggehvider
- 5 dl vindruekerneolie
- 1 tsk. olivenolie
Sådan laver du artiskokhjerter med østerscreme:
- Pil bladene af artiskokkerne, så kun hjerterne er tilbage.
- Skær citronen i skiver.
- Kog artiskokhjerterne i godt saltet vand med 3-4 skiver citron i ca. 20 minutter, og lad dem trække i vandet i 5 minutter.
- Blend østersene og æggehviderne med en stavblender.
- Pisk vindruekerneolien i i en tynd stråle, til du har en homogen creme, der minder om en mayonnaise.
- Smag til med citronsaft.
- Anret artiskokhjerterne med østerscremen, og dryp med olivenolie.
TIP! Denne ret skal nydes med fingrene. Løsn bladene et for et, og dyp i østerscremen.
Salathjerter med ristede mandler og citron
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave salathjerter med ristede mandler og citron:
- 2 hjertesalater
- 2 romainesalater
- 2 hovedsalater
- 250 g frisk spinat
- havsalt
- 50 g mandler
- 2 spsk. olivenolie
- ½ citron
- 1 bundt citronverbena
Sådan lavert du salathjerter med ristede mandler og citron:
- Pluk de tre salater, og frigør stænglerne.
- Hak salaterne groft, og blanchér dem 2-3 minutter i letsaltet vand.
- Vrid dem fri for vand, og blend dem sammen med spinaten til en glat puré.
- Smag til med havsalt.
- Rist mandlerne på en varm, tør pande, og hak dem groft.
- Anret de sprøde salatstængler hen over salatpuréen, og afslut med et drys mandler, lidt olivenolie, citronsaft og frisk citronverbena.
SE OGÅ: Den perfekte menu til picnic-kurven
Dampede hjertemuslinger med estragon og bergamotte
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave dampede hjertemuslinger med estragon og bergamotte:
- 1 spsk. olivenolie
- 2 kg hjertemuslinger
- 2 dl æblemost
- ½ bundt frisk estragon
- 150 g smør
- 1 bergamotte
Sådan laver du dampede hjertemuslinger med estragon og bergamotte:
- Varm en rummelig gryde op, og hæld en smule olivenolie i.
- Hæld hjertemuslingerne og æblemosten i sammen med 4-5 estragonstilke.
- Damp dem under låg i 2-3 minutter, til de er åbne.
- Sigt lagen fra, og pisk koldt smør i, til den skummer.
- Pres saften fra bergamotten, og smag til med den.
- Anret muslingerne i egen skal med skummende muslingebouillon og frisk estragon henover.
Tomathjerter i tomatbouillon med ristet sesam og krabbe
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave tomathjerter i tomatbouillon med ristet sesam og krabbe:
- 1 kg tomater
- 3 g havsalt
- 1 spsk. æblecidereddike
- 200 g krabbekød
- 2 spsk. sesamolie
Sådan laver du tomathjerter i tomatbouillon med ristet sesam og krabbe:
- Skær tomaterne i kvarter, og fjern tomathjertet med en teske.
- Pres juicen ud af det overskydende tomatkød, og sigt den.
- Smag til med havsalt og æbleeddike.
- Anret krabbekødet med tomathjerterne, og hæld forsigtigt tomatbouillonen ved.
- Dryp med sesamolie.
Chokoladecreme med hibiscus
Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave chokoladecreme med hibiscus:
Chokoladecreme:
- 2½ dl sødmælk
- 2½ dl piskefløde
- 6 æggeblommer
- 65 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 300 g mørk chokolade 70 %
- 25 g mælkechokolade 54 %
- 2 g havsalt
Hibiscusgranité:
- 175 g drikkeklar hibiscussaft
- 165 g sukkersirup
- 3 spsk. limesaft
- 50 g rabarberjuice
Sådan laver du chokoladecreme med hibiscus:
Chokoladecreme:
- Kom alle ingredienserne på nær chokoladen og havsaltet i en gryde, og varm op under omrøring, til det er 80º.
- Hæld den varme æggemasse over chokoladen, og rør det sammen, til du har en homogen og ensartet chokoladecreme.
- Stil cremen på køl i et døgn.
Hibiscusgranité:
- Rør det hele sammen, og stil det i fryseren i et døgn.
- Anret en god skefuld chokoladecreme, og kom friskskrabet hibiscusgranité henover.
- Drys chokoladecremen med en smule havsalt inden servering.
Flere gæstemenuer? Se hele Michelin-menuen du kan lave derhjemme!
Læs mere om: