
Julemenu - med fransk pift
Et friskt fransk-inspireret alternativ til den traditionelle julemenu
Gæstemenuen med lakseæg, and og tranebærkage giver ikke stress i køkkenet. Juleanden får selskab af tyttebær og kastanje-puré, som i Frankrig. Desserten er inspireret af den franske tarte tatin, men er med tranebær. Et friskt, sødt og syrligt pift efter den gode juleand.
Forret: Lakseæg med citroncreme
Hovedret: Juleand med kartoffelterninger
Dessert: Tranebærkage upside-down
Tips til arbejdsplan:
DAGEN FØR:
• Bag tranebærkage
TRE TIMER FØR:
• Klargør and og start stegning
• Skræl og skær kartofler
KORT FØR OG UNDER MIDDAGEN:
• Snit salat og rør dressing
• Krydr kartofler til ovnen
• Rør og opvarm kastanjepuré
• Rist rugbrød
• Anret forret i små skåle
vinforslag:
Forret: Cava Brut,
Prosecco eller anden cremet, men tør mousserende vin.
Hovedret: Châteauneuf-du-Pape 2005 eller 2006. Kan man finde en ældre god årgang som 1999 eller 2000, er det endnu bedre.
Dessert: Malmsey Madeira. Serveres sval.