
Menuer
Julemiddag med raffinement
Anden spiller stadig hovedrollen, men vi har piftet den traditionelle julemiddag op med en cremet suppe til forret og en knasende nøddedessert med marcipan.
Torsdag d. 13. oktober 2011 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
VINFORSLAG Forret: Kølig Pinot Grigio-hvidvin fra Norditalien. Hovedret: Til andestegen er det oplagt med en potent Amarone fra Norditalien, en Zinfandel fra Californien eller en Malbec fra Argentina. Alle tre har kraft nok til at balancere de mange forskellige ingredienser i retten. Dessert: En Tawny eller Vintage portvin passer perfekt til den fyldige nødde/marcipantærte. |
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN Dagen før: • Kog suppe • Sylt tyttebær • Bag nøddekage Fire timer før: • Klargør and til ovn • Kog og pil kartofler • Tilbered saucen 1 time før: • Kog speltkerner • Bland speltsalaten • Anret forret • Brun kartofler Under middagen: • Varm saucen igennem • Skær anden for |
Suppe på julesalat |
Andesteg med svampesauce |
Nøddetærte med marcipan |
Se flere 3-retters gæstemenuer:
Læs mere om: