
Menuer
Klassisk sommermad med krydderi
Byd på hjemmegravad laks, grydestegt kylling og gammeldags rødgrød. En sommermenu som mormor lavede den, næsten. For vi har sat peberrod til laksen, fyldt kyllingen med krydderurter og puttet kanel i rødgrøden.
Onsdag d. 1. juni 2011 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
VINFORSLAG Forret: En god, sval pilsner, evt. i følgeskab med et glas Linie Avavit, nu da denne herlige ingrediens indgår i opskriften. Skal det være vin, så vælg en Pinot Grigio fra Norditalien eller en Soave fra samme egn. Hovedret: Fortsæt med Pinot Grigio eller Soave. Disse hvidvine passer godt til kyllingen. Dessert: Kold, mousserende og let sødlig vin, fx Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien eller en sødlig (dulce) Cava fra Spanien. |
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN 2 dage før: • Grav laksen Dagen før: • Tilbered rødgrøden • Bag mandelkagerne Tre timer før: • Klargør fennikler, gule-rødder og salat til forret • Rør dressingen • Steg kyllingen • Forbered agurkesalat • Bland salat med spidskål • Rør citron/peberrods-dressingen sammen Kort før og under middagen: • Anret forretten • Tilbered sovsen • Skær kyllingen for |
Gravad laks med peberrod |
Kylling med krydderurter |
Rødgrød med mandelkager |
Se flere 3-retters gæstemenuer:
Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager |
Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse |
Carpaccio, søtunge og fragilité |
Middel-havsmad |
Sommermad med inspira-tion fra Italien |
Læs mere om: