
Langtidsstegt svinekød i stegeso
Forkæl gæsterne med saftigt langtidsstegt svinekød i stegeso med mælk, citron og timian. Perfekt gæstemad til mange!
Prøv også: Langtidsstegt svinekød uden stegeso
Langtidsstegt svinekød i stegeso med mælk, citron og timian
- 1 frilandsnakkekam, ca. 2 kg
- 1 usprøjtet citron
- ½ bundt timian
- 1 l økolgisk eller biodynamisk sødmælk
- salt og friskkværnet peber
- Stegeso
Vild med svinekød? Så prøv også Timm Vladimirs opskrift på porchetta
- Rids nakkekammen på kryds og tværs, så den får dybe ‘tern’ på toppen.
- Læg nakkekammen i en stegegryde, og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Skær citron og timian i grove stykker, og fordel stykkerne på toppen og godt ned i nakkekammen.
- Hæld dernæst mælken over nakkekammen.
- Steg grisen ved 150° i 2½ time, indtil nakkekammen er helt mør og gylden på toppen, og mælken er skilt, så du har en helt klar sky og små stykker fedt fra mælken.
- Tag nakkekammen op af gryden, og lad den trække i 10-15 minutter, før du skærer den i grove stykker og serverer den med lidt af skyen og ‘mælkeklumperne’ og fx en sprød salat af glaskål, ribs og estragon og evt. godt brød. Find opskrift på godt madbrød her!
Find flere gode opskrifter på langtidstegt kød i stegeso, ovn og gryde her ...
Gryderet


Den bedste opskrift på braiserede svinekæber


Mørbradgryde med svampe
Mørbradgryde er en gammel kending fra 70'erne, som bare aldrig gå af mode og som især er populær i de kolde årstider. FIND OPSKRIFTEN HER!


Himmelsk coq au vin
Coq au vin betyder 'hane i rødvin' og udtales “kåk o vang”. Er du til simremad af fransk karakter, så vil retten coq au vin lige være sagen! Imponér dine gæster, og servér en hovedret, hvor kylling og vinen er i samspil. Smagen er på en gang delikat og kraftig. Brug en ekstra god og fyldig rødvin til at tilberede kyllingelårene i. FIND OPSKRIFTEN HER!


Chili con carne i luksusversion
Få er chili con carne-opskrift lavet på de bedste råvarer. Godt oksekød, mørk chokolade og friske krydderurter er hemmeligheden bag denne fantastiske chili son carne. FIND OPSKRIFTEN HER!


Oksegryderet med rodfrugter og svampe
Skøn og mættende oksegryderet der er perfekt til en hverdag, hvor du bruger lidt tid om morgenen på at gøre retten klar og sætter den i ovnen. Den skal stå i 7-8 timer, så når du kommer hjem senere på dagen, er det bare at tage retten ud og sætte den direkte på middagsbordet. FIND OPSKRIFTEN HER!


Klassisk indisk gryderet
Ovnbagt biryani er en klassisk ret i Indien, hvor den især er populær ved bryllupper og andre store fester. Det er et stort arbejde at give sig i kast med, men det er ikke svært, og retten smager utrolig godt. Under det sprøde låg gemmer sig en gryderet med lam, ris og masser af hotte krydderier. FIND OPSKRIFTEN HER!


Gryderet med langtidsstegt svinekød
Der findes næsten ikke noget bedre end langtidsstegt svinekød, der falder fra hinanden på tallerkenen og smelter i munden. Med den her opskrift på langtidsstegt svinekød i en smagsgod gryderet får du lige præcis den smagsoplevelse. FIND OPSKRIFTEN HER!


Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Oksetyksteg er faktisk en mager udskæring, der kommer fra den øverste del af bagbenet. Du kender den sikkert fra oksemedaljoner eller carpaccio, men den kommer for alvor til sin ret i denne udgave, hvor den gode oksetyksteg får lov at stege i ovnen i halvanden time og suger saft, kraft og smag fra løg, svampe og krydderurter. FIND OPSKRIFTEN HER!


Marokkansk gryderet med kylling og kikærter
En marokkansk gryderet med lækre krydderier, som du enten kan lave med okse- eller lammekød. FIND OPSKRIFTEN HER!


Godt tilbehør til gryderetter
Kartofler er lækkert tilbehør til gryderetter, og vi har samlet 10 lækre måder at tilberede kartofler. FIND DEM HER!


Grydebrød til gryderetten
Et godt stykke brød er også altid godt til gryderetter, og det her saftige brød er nemt at lave. FIND OPSKRIFTEN HER!