
Nem gæstemad til mange på Malibu Farm
Skal du have mange gæster, så bliv inspireret af denne nemme gæstemenu, som kan blive til nem mad til mange. Opskrifterne er fra Malibu Farm i Los Angeles.
Vi har fået lov til at bringe disse seks lækre opskrifter fra Malibu Farm nord for Los Angeles, som er en gård og restaurant drevet af den svenske ildsjæl Helene Henderson. Stedet tiltrækker mange filmfolk og andre kendisser, som kan nyde en middag under åben himmel på det smukke sted, Malibu Farm.
Helene Henderson er vant til at lave nem mad til mange, og her kan du hente god inspiration til nem gæstemad. Opskrifterne er her kun sat til 4-6 personer, men skal du lave nem mad til mange, så kan du nemt gange opskrifterne op.
Nem mad til mange fra Malibu Farm


Tomatsalat, 4-6 personer
3 store tomater, 2 stk mozzarella, rucolablade, olivenolie, salt
Rød peber-pesto: 1 rød peber (brændt og pillet), ½ dl nødder, 2 spsk persille, et par dråber balsamicoeddike
Skær tomater og mozzarella i skiver. Læg skiverne på et sølvfad, dryp med olivenolie, og drys med salt. Rød peber-pesto: Bland ingredienserne til pestoen i en blender, indtil nødderne netop er knust og blandet, ikke længere. Dryp pestoen over tomater og mozzarella, og top med basilikum eller rucola.


Sennepskylling, 4-6 personer
6 kyllingebryster m. skind, saltede, 1¾ dl dijonsennep, saft af 1 citron, 2 spsk rosmarin, 2 spsk olivenolie, 2 fennikler, 2 spsk sennepsfrø, 3 spsk olivenolie, saft af 2 citroner, 1 pose rucola
Dag 1: Bland sennep, citronsaft, rosmarin og olie sammen, og lad kyllingbrysterne hvile i marinaden til dagen efter. Skær fennikel tyndt, gerne med et mandolinjern. Bland fennikel, sennepsfrø, olie og citronsaft. Smag til med salt.
Dag 2: Grill kyllingen på 200° i ovnen i ca. 20 min. Skær hvert bryst i 3 stykker. Bland rucola og marineret fennikel, og server det sammen med kyllingen.


Cæsarsalat, 4 personer
2 bundter grønkål, lidt salt, 2 spsk olivenolie, ½ salathoved, fx romaine eller iceberg, evt. brødcroutoner
Dressing: 2 spsk mayonaise, 3 spsk revet parmesanost, 1 fed hvidløg, finthakket u saft af 1 citron u salt, lidt worchestersauce, 3 spsk olivenolie
Hak grønkålen groft, og masser den med salt og olivenolie indtil bladene er skinnende. Bland kål og salaten skåret i strimler sammen i en skål. Bland alle ingredienser til dressingen sammen, og vend den godt med salaten. Drys evt. med brødcroutoner.


Salat med gulerod, 3-4 pers.
1 bundt babygulerødder, flækkes på langs, 2 spsk olie, 2 spsk honning, salt og peber, saft fra en citron, 1 ps. rucola
Citronvinaigrette: saft af en citron, 1 fed hvidløg, 1 knsp. salt, 3 spsk olie
Sæt ovn på 200°. Flæk gulerødder på langs, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olie, og krydr med salt og peber. Grill i ovnen i ca. 20 min. Dryp med honning og citronsaft.
Citronvinaigrette: Pres hvidsløgsfeddet, og bland ingredienser sammen. Bland gulerødder med rucola og citronvinaigrette.


Kartoffelmos, 4-6 personer
¾ kg kartofler, 225 g saltet smør, 1½ dl revet parmesanost, frisk rosmarin, salt og peber
Ristet hvidløg: 6 fed hvidløg u olivenolie
Ristet hvidløg: Læg hvidløgsstykker i kasserolle, brun dem langsomt i olie, indtil de er brune.
Mos: Skræl kartoflerne, og kog dem i saltet vand. Anbring kartoflerne i et ovnfast fad, og mos dem med ristet hvidløg, olie og smør. Krydr med salt og peber, tilsæt frisk rosmarin, og drys med revet parmesan. Bag i ovnen ved 200° til den er gylden og lidt sprød. Eller sæt fadet på grillen i et stykke tid.


Basilikum-is, 4 personer
1 bundt frisk citronbasilikum el. alm. basilikum, 4½ dl sukker, 1 usprøjtet citron, 1 spsk citronsaft, 1 pakke friskost, 3½ dl græsk yoghurt, 2½ dl flødeskum
Kør sukker og basilikum i en foodprocessor, til basilikummen er fordelt jævnt. Tilsæt friskost, yoghurt, fintrevet skal af en citron og citronsaft. Bland grundigt og tilsæt til sidst flødeskum. Frys blandingen i ca. 1 time, og rør undervejs, indtil cremen er så kold som muligt og moderat hård. Kør massen i en ismaskine indtil den er cremet og færdig. Server evt. med bær.


Malibu Farm
Opskrifterne her er fra den skønne Malibu Farm, der ligger nord for Los Angeles. Her driver svenskeren Helene Hendersen sen egen pop-up-restaurant, hvor filmfolk og andre kendisser er glade for at komme til lækre middagsselskaber under åben himmel.


Kvinden bag
Helene Henderson driver gården Malibu Farm med økologisk frugt- og grøntsagsavl og dyr, arrangerer store middage, fester og events samt madlavningskurser.