
Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg er perfekt på gæste- eller nytårsmenuen. En ret med wow-effekt, uden du får sved på panden.
Hvis du er på jagt efter en rigtig velsmagende, smuk og luksuriøs ret til gæste- eller nytårsmenuen, så er oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg sagen.
En ting er, at du ender med en tallerken, som alle dine gæster vil elske, men noget andet - og måske endda endnu vigtigere - er, at det er en overkommelig opgave at tilberede den til et større selskab.
Prøv også: Helstegt oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
Oksemørbrad i ovn er et sikkert hit
Opskriften her er til 4 personer, men du skal være opmærksom på, at det bliver nogle ordentlige bøffer.
Kødelskerne i selskabet bliver begejstrede, men husk, at du nok skal servere en let forret og vente lidt med desserten, hvis du vælger at holde fast i bøfstørrelsen.
Prøv også: 10 SIKRE HOVEDRETTER TIL NYTÅR
Mangler du flere ideer til nytårsmiddagen?
Forret:
- Alle vores forretter til nytår
- Se alle vores lækre forretter her
- Se alle forretter uden fisk her
- 10 nemme forretter til nytår
- Lav de lækreste tapas-forretter
Dessert:
- Få vores bedste opskrift på cheesecake med hindbær her!
- Chokoladekage med blødende midte er et hit til nytår!
- Den bedste gulerodskage af Mette Blomsterberg
Opskrift på oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg
MØRBRAD I OVN:
- 1 oksemørbrad (1.200-1.500 g)
- 4 spsk. solsikkeolie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
KANTARELSAUCE:
- 600 g kantareller
- 1 bananskalotteløg
- 30 g smør til stegning
- 4 stilke frisk timian
- 2 dl hønsebouillon
- 4 dl piskefløde
- Evt. majsstivelse
KARTOFFELPURÉ:
- 4 bagekartofler
- 50 g smør
- 1 dl sødmælk
- Salt og friskkværnet peber
SYLTEDE RØDLØG:
- 2 rødløg
- 2 spsk. solsikkeolie til stegning
- ½ dl balsamicoeddike
- 1 spsk. sukker
- Salt og friskkværnet peber
PYNT:
- Ærteskud
- Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg:
MØRBRAD:
- Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande.
- Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
- Steg den færdig i ovnen ved 175° i 12- 18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.
KANTARELSAUCE:
- Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste.
- Pil løget, og hak det. Smelt smørret i en gryde, og steg løgene, til de er lysebrune. Tilsæt kantareller og timian, og steg i et par minutter. Tag et par stykker fra til pynt.
- Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2-3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.
KARTOFFELPURÉ:
- Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern.
- Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra.
- Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt.
- Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med salt og peber.
SYLTEDE RØDLØG:
- Pil løgene, og skær dem i både. Varm olie op i en lille gryde, og steg løgene i 4 minutter.
- Hæld eddike på, og kog blandingen op. Smag til med sukker, salt og peber.
SERVERING:
- Skær oksemørbraden i 5 cm tykke skiver, og anret dem med lidt syltede rødløg ovenpå, kartoffelpuré og kantarelsauce. Pynt med ristede kantareller og ærteskud, og krydr med salt og peber.
Se flere gode hovedretter til nytår her:
Hovedretter til nytår


Kalvebrisler med svampe, tørrede bær og skalotteløg
Hemmeligheden bag velsmagende kalvebrisler og årsagen til, at de er en udsøgt delikatesse i Frankrig er den gode opskrift, og den finder du lige her!


Stegt torsk med skorzonerrod og brændte løg
Stegt torsk er en perfekt ret til din nytårsmenu. Her får du en lækker og spændende opskrift med brændte løg, ramsløg og syre. Find opskriften her!


Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce
Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpuré og syltede rødløg er perfekt på gæste- eller nytårsmenuen, og du kan lave mad med wow-effekt uden at få sved på panden. FIND OPSKRIFTEN HER!


Lam med vagtelæg og sellerifritter
Sæt lam på din nytårsmenu med denne opskrift på lam med vagtelæg og sellerifritter. Dine gæster vil takke dig for det. Find opskriften her!


Medaljoner med trøffelfløde
Medaljoner med svampe og trøffelfløde er en perfekt og yderst delikat hovedret, som med garanti vil feje benene væk under dine gæster. Lad dem ikke gå glip af denne smagsoplevelse. Find opskriften her!


Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos er en god og solid ret, der kan serveres året rundt og i mange anledninger. Find opskriften her!


Torsk indbagt i bacon
Servér saftige fiskebøffer for dine middagsgæster til fest eller nytår med den her opskrift på indbagt torsk, der er fyldt med smag. Find opskriften her!


Oksemørbrad med svampesauce
Forkæl dine gæster med en delikate hovedret bestående af oksemørbrad med en cremet svampesauce. Find opskriften her!


Oksemørbradsbøffer med skalotteløg
Servér lækre oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg for dine gæster. Find opskriften her!


Torsk i parmaskinke med vagtelæg
Tilføj en lækker og let ret til din gæstemenu med denne opskrift på torsk i parmaskinke og med vagtelæg. Find opskriften her!


Svinekæber med et tvist af kaffe
Svinekæber smager fantastisk, og hvis du supplerer svinekæberne med kaffebønner, får du en lækker smag. Find opskriften her!
Relaterede artikler
Se også: Nemme hovedretter til nytår