
Menuer
Sommermad - opskrifter med inspiration fra Italien
Sprødstegte duer med timian og hvidløg sender smagsløgene til Italien. Salaten af sprøde grønsager med friskkogte krabbekløer er smagen af dansk sommer, og marengsdesserten med vaniljecreme og friske jordbær får lærkerne til at synge.
Onsdag d. 1. juni 2011 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
Sommermad opskrifter
VINFORSLAG Forret: En frisk, ren hvidvin, fx en Chablis eller Grüner Veltliner fra Østrig Hovedret: Bourgogne Pinot Noir eller endnu bedre en 1. cru Bourgogne fra fx Gevrey-Chambertin Dessert: Kold Moscato d'Asti fra Piemonte i Norditalien |
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN Dagen før: • Kog krabbekløerne • Bag marengsbund til pavlovakagen Tre timer før: • Gør duerne klar • Klargør grønsager • Færdiggør forret Kort før og under middagen: • Steg duerne • Blancher grønsagerne • Saml kagen |
Salat med krabbe og fennikel |
Timian due med grønsager |
Pavlova med jordbær |
Se flere 3-retters gæstemenuer:
Asperges, kalvemørbrad og citron-birkekager |
Havtaske-kæbe, lam-mekølle og limemousse |
Carpaccio, søtunge og fragilité |
Middel-havsmad |
Læs mere om: