
Tapas-opskrifter - 6 retter med nordiske råvarer
Tapas er en rigtig spansk klassiker. Vi har twistet de spanske tapas-opskrifter og giver dig her 6 opskrifter i nordisk stil.
Tapas-opskrifter
Tak til Spanien for opfindelsen af tapas! I 700 har disse små retter været en fast del af den spanske madkultur. Tapas startede egentlig som en praktisk snack, men har siden udviklet sig til et egentligt måltid. Da Amerika blev opdaget blev ingredienser som chili, majs og kartofler hurtigt en del af den spanske tapas tradition.
Er du glad for tapas? Så smag også disse lækre italienske pastaretter!
I Danmark har vi haft en meget anderledes madtradition med store portioner af den samme ret. De seneste år har vi dog importeret ideen om de mange små smagsoplevelser i små retter. Mulighederne for forskellige smagsvarianter er nærmest uendelige, og de findes både til vegetarer, og dem der elsker kød og fisk.
Lav lækre tapas-forretter til nytår!
Ligesom der kom nye ingredienser til den klassiske tapas med opdagelsen af Amerika, kan der komme lækre nordiske ingredienser i med opdagelsen af den spanske tapas. Tapas er i sær lækker sommermad, der passer perfekt til en lun aften i haven. Bruger du nordiske ingredienser vil du helt sikkert overraske dig selv og dine gæsters smagsløg. Det kan blandt andet være vesterhavsost og rabarber i stedet for manchego og appelsiner. Velbekomme i nordisk tapas opskrifter.
Find endnu flere lækre tapas opskrifter her!
Klik dig igennem galleriet nedenfor og find alle opskrifter på de lækre retter.
TIP! Tapas opskrifter er gode til brug ved større middagsselskaber!
Knoldselleri, saltet torsk og rødbede


MENU
Tapasbord
- Bagt knoldselleri, sukkersaltet torsk og rødbedetopping
- Bruschetta med rejer, agurk, ærter og sumac-dressing
- Sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer
- Dip af gule ærter med breadsticks Bagte hvide asparges med rygeostcreme
- Dessert: Medaljer med rabarbercrem
Klik videre og se alle opskrifterne


Bagt knoldselleri, sukkersaltet torsk og rødbedetopping med peberrod. Milde råvarer med sødme og kant fra eddike og peberrod.


Sprængt andebryst, selleripuré og bagte majroer. Sprængningen giver en jævn og smagfuld tilberedning af andekødet.


Bruschetta med rejer, agurk, ærter og sumac-dressing. I Spanien bruger de tomater og basilikum, vi bruger rejer, agurk og persille.


Bagte hvide asparges med rygeostcreme og smørristet brød. Du kan også bruge rygeostcremen med brød og sammen med laks.


Skyl aspargesene i koldt vand, og knæk den nederste træede del af. Skræl dem derefter fra hovedet og ned.




Sådan former du breadsticks:
Del dejen i to kugler, og rul dem ud i to tynde rektangler. Pensl med æg, og drys med sesamfrø, nigellafrø og revet ost. Skær hvert rektangel i lange strimler, ca. 1,5 cm brede. Drej hver strimmel, og læg dem på en bageplade med bagepapir.


Medaljer med rabarbercreme. Giv middagen med de mange små retter en solid og cremet afslutning med den søde nordiske sommerklassiker rabarber.

