
Menuer
Thanksgiving dinner i ægte amerikansk stil
Thanksgiving dinner er en amerikansk kristen tradition, hvor man takker for høsten. Den første thanksgiving dinner fandt sted i 1621, da de første europæere kom til Amerika, og de indfødte, indianerne, hjalp dem med at overleve. I dag fejrer man thanksgiving med familie og venner uanset religion. Thanksgiving fejres altid den fjerde torsdag i november.
Torsdag d. 13. oktober 2011 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft
VINFORSLAG til Thanksgiving dinner Hovedret: Nyd fx en blød og krydret californisk Zinfandel-rødvin. Eller, hvis det skal være lettere og mere aromatisk, en silkeblød Pinot Noir fra USA's stillehavskyst. Begge vine bør serveres let svale. Dessert: En Vin Santo fra Toscana vil med sin nøddeagtige smag være et perfekt match til den søde tærte i en Thanksgiving dinner. Server gerne Vin Santo køleskabskold og i krystalglas. |
TIPS TIL EN ARBEJDSPLAN TIL THANKSGIVING DINNER Dagen før thanksgiving dinner: • Bag kagen • Tilbered tranebærglaze • Klargør bønner og rosenkål Fem timer før thanksgiving dinner: • Tilbered stuffing • Klargør kalkunen • Skræl kartoflerne 2½ time før thanksgiving dinner: • Sæt kalkunen i ovnen • Lun tranebærglaze 45 minutter før thanksgiving dinner: • Tilbered sauce • Lav kartoffelmosen • Bland rosenkålsalaten • Damp bønnerne |
Kalkun med tranebærglaze |
Rosenkål med valnødder |
Pumpkinpie med marengslåg |
Se flere 3-retters gæstemenuer:
Læs mere om: