WEEKEND

10 serier, du skal se i vintermørket

Vinterens kolde vejr og mørke dage inviterer til hygge indendørs under tæpper foran TV’et. Her er 10 serier, du skal se denne vinter.

Flimmer-hygge i vintermørket

Sommerens lange, lyse nætter er for længst ovre og er blevet erstattet af regn og kulde. Heldigvis betyder det også, at vi kan rykke tættere sammen under varme tæpper og hygge os inden døre.

TV-serier har efterhånden overtaget filmenes popularitet, og det skyldes blandt andet, at vi kan få lov til at lære karaktererne at kende i dybden og lade os suge rigtigt ind af en serie, som vi følger over længere tid. Den tendens har også betydet, at Hollywoods største stjerner i stigende grad rykker fra biograflærredet og ind i vores TV.

LÆS OGSÅ: 4 spændende, sjove og skøre serier, du skal se lige nu

Herunder finder du 10 serier, som du kan lade dig opsluge af i den mørke vinter – og listen burde være lang nok til, at du også kan nyde godt af den helt til forårets komme.

10 serier til dim vinter

House of Cards

‘My turn’. Ordene kom fra Claire Underwood, da sæson fem sluttede, så i sjette og sidste sæson af ‘House of Cards’ sker det, der ikke skete i virkeligheden: En kvinde sætter sig på den amerikanske præsidentpost.

Der har i kølvandet på skandalen om Kevin Spacey selvsagt været meget tumult om, hvorvidt sjette sæson overhovedet ville blive til noget. Men heldigvios kan vi til, for allersidste gang, følge med, når bølgerne går højt i Det Hvide Hus i Netflix’ måske mest omtalte hitserie, House of Cards.

Der kommer til at ske vanvittige ting, lover seriens bagmænd. Blandt andet introduceres Diane Lane og Greg Kinnear som søskendeparret Shepherd, der har et gammelt udestående med Underwood-parret. I betragtning af hvor beskidt amerikansk politik har været i de foregående sæsoner, kan det kun blive underholdende − også uden Spacey.

Den 6. sæson af House of Cards havde præmiere d. 2. november på Netflix.

Klovn

Den pinlige serie, der i den aktuelle 7. sæson bærer undertitlen ’Tilbage til hverdagen’, er endelig genopstået efter 8 års pause. Hvis du ikke allerede har slugt afsnittene, ligger de klar til dig på TV 2 Play – og der er masser af tåkrummende underholdning i vente!

Ann Lind Andersen afslører lidt mere, om den nye sæsons pinligheder (og Casper Christensens nye kone) lige her, hvor du kan læse mere om den 7. sæson af Klovn.

Klovn er tilgængelig på TV 2 Play.

Maniac

Maniac er sort komedie, og serien er i øvrigt baseret på den norske af samme navn. To fremmede, Annie Landsberg (Emma Stone) og Owen Milgrim (Jonah Hill) mødes, da de begge siger ja til at teste en ny pille, der kan kurere mentale sygdomme og knuste hjerter.

Det bliver begyndelsen til en række møder mellem de to i forskellige universer og skikkelser. Du kan læse mere om ’Maniac’ lige her.

’Maniac’ kan streames på Netflix.

Game of Thrones

Den ottende – og sidste – sæson af serien får først premiere i 2019, men hvis du endnu ikke har set de øvrige 7 sæsoner færdigt, eller måske slet ikke er startet endnu, så er der masser af spænding og vilde scener i vente for dig!

Du kan læse meget mere om Game of Thrones her, hvor du også kan lære alt det, vi ved om den nye sæson allerede nu.

Alle sæsonerne af Game of Thrones kan streames på HBO.

Camping

Der har været stille omkring Lena Dunham, efter ‘Girls’ sluttede, men med tv-serien ‘Camping’ er hun tilbage – dog som manuskriptforfatter og executive producer og ikke skuespiller. David Tennant spiller karakteren Walt, hvis 45-års fødselsdag skulle have været en skøn weekend i naturen.

Men Walts kone Kathryn – Jennifer Garner – er temmelig aggressivt kontrollerende, og turen bliver ikke hjulpet af Walts svigerinde, hans hellige eks-ven og en hippie, der dukker op. Du kan læse mere om ’Camping’ her.

’Camping’ kan streames på HBO.

LÆS OGSÅ: 5 film og tv-serier, du skal se lige nu

Kriger

‘Kriger’ er et actiondrama, hvis hovedperson CC bliver spillet af Dar Salim. CC vender hjem til Danmark efter militærtjeneste, hvor hans bedste ven, Peter, er blevet dræbt på en mission.

For at lindre sin skyldfølelse sætter han sig for at hjælpe Peters enke, politiefterforskeren Louise (Danica Curcic). Hun arbejder med bandekriminalitet med fokus på rockerkongen Tom (en iskold Lars Ranthe), og CC går undercover og lader sig infiltrere i bandemiljøet. Du kan læse mere om ’Kriger’ lige her.

’Kriger’ havde premiere på TV 2 d. 8. oktober og kan ses på TV 2 Play.

Herrens veje

August er død. Emilie er gravid. Sådan sluttede første sæson af ‘Herrens veje’, og både det tragiske omkring døden og genopstandelsen med nyt liv illustrerer meget godt, hvor sæson 2 bevæger sig hen.

Med Augusts død handler den nye sæson om, hvordan alle omkring ham håndterer tabet. Kan religionen hjælpe faren, præsten Johannes (Lars Mikkelsen)? Eller moren, Elisabeth (Ann Eleonora Jørgensen)? Uanset om man er til de tunge, eksistentielle temaer, serien tager op, er den både velskrevet og velspillet. Du kan læse mere om den nye sæson af ’Herrens veje’ her.

Sæson 2 af ’Herrens veje’ havde premiere på DR1 d. 14. oktober og kan ses på DRTV.

Kidding

Serien er tonemæssigt et komediedrama, en alvorlig historie fortalt med humor. Jim Carrey er Jeff − eller ‘Mr. Pickles’, som han også bliver kaldt, for han er en populær børne-tv-figur.

Da der opstår problemer i familien, falder han mentalt langsomt fra hinanden, og det er den proces, serien skildrer. Det kan lyde hjerteskærende og er det egentlig også, men med Carreys uforlignelige ‘funny bones’, er det også morsomt undervejs. Og uanset hvad, er det godt, at Jim Carrey tilbage i storform. Du kan læse mere om serien ’Kidding’ lige her.

’Kidding’ kan streames på HBO.

Jack Ryan

Jack Ryan er noget så kedeligt som CIA-analytiker. Ganske vist lugter ordet CIA af mystik og undercoverspioner, men som analytiker sidder han for det meste bare ved et skrivebord og sporer tal. Alligevel har han det med at blive rodet ud i actionfyldte missioner.

Fire skuespillere har tidligere fyldt Jack Ryans sko ud: Harrison Ford, Alec Baldwin, Ben Affleck og Chris Pine. Og nu er turen kommet til John Krasinski, og hans udgave er klart yngre og mindre desillusioneret, end vi har set tidligere.

I den nye serie opdager Ryan nogle tal, der fører ham på sporet af en hidtil ukendt terrorist og et planlagt terrorangreb. Anden sæson af serien er allerede bekræftet. Du kan læse mere om ’Jack Ryan’ lige her.

’Jack Ryan’ kan streames på Amazon.

Atlanta

’Atlanta’ følger to fætre, der forsøger at hustle sig gennem tilværelsen, samtidig med at den ene prøver at slå igennem på Atlantas rapscene. Undervejs berøres temaer som homofobi, politivold og afroamerikansk kultur.

Serien er skabt af et af de helt store it-navn i amerikansk underholdning: Donald Glover, som han har vundet både en Emmy og en Golden Globe for netop denne serie. Du kan læse mere om den nye serie ’Atlanta’ lige her.

’Atlanta’ er tilgængelig på Viaplay.

LÆS OGSÅ: Vold og atronauter - de her 2 film skal du se i biografen lige nu

Læs mere om: