MIT IN

Tag på miniferie i 3 uudforskede storbyer

Har du også sommerferie-blues? Efter en lang ferie kan det være hårdt at komme tilbage på arbejde. Lad overskudsbatterierne op på en lille weekend getaway i én af Europas storbyer – Budapest, Hamborg og Torino.

Du behøver heldigvis ikke rejse langt væk for at få indfriet dine ferie-blues og opleve kunst, kultur og lækker gastronomi. Europa er fyldt med spændende byer, som bare venter på at blive udforsket. Måske har du allerede en by i tankerne?

Storbyferie i Europa

Hvilken storby skal du rejse til? De mest besøgte og turistede storbyer i Europa er Rom, Paris, Berlin og London, og derfor kan du med fordel besøge nogle af Europas andre spændende byer som Hamborg, Budapest og Torino. Tre storbyer, der alle har noget helt specielt at byde på.

I denne guide kan du få et indblik i, hvad de forskellige byer kan tilbyde. Få inspiration til hvad du skal se, hvor du skal shoppe og hvilke restauranter du bør prøve.

LÆS OGSÅ: Sådan pakker du din kuffert 

En rejse til Budapest

Det tager mindre end to timer at flyve til Ungarns historiske hovedstad, Budapest. Den charmerende by er inddelt i to centrale bydele ’Buda’ og ’Pest’, der adskilles af den smukke Donau flod. Omgivet af slotte, majestætiske bygninger og gamle snoede gader, kan du ikke undgå andet end at falde for byens charme. Her er der rig mulighed for at gå på opdagelse i byens gamle kvarterer, opleve de arkitektoniske perler og smage lokale specialiteter i byens lækre restauranter.

Det skal du se i Budapest

Byen rummer mange forskellige udflugtsmuligheder, men her er tre ting, du ikke vil gå glip af, når du besøger Budapest.

Parlamentet
I bydelen ’Buda’ kan du tage ind og se parlamentet, og her vil du helt sikkert ikke blive skuffet. Oplev den historiske bygning indefra med en guidet tur og se bl.a. den ungarske krone, statuer og de mange udsmykkede rum. 

Széchenyi-badet
Budapest er kendt for deres termiske bade, hvor du kan bestille massage, tage i sauna og nyde de varme udendørsbade. Her er god mulighed for at få en afslappende dag i de historiske rammer.

Sejltur i Donau floden
Tag på en sejltur i Donau floden og se Budapests vartegn fra vandkanten. Her kan du med fordel vælge en sejltur i aftentimerne og se den smukke by oplyst.

Her skal du spise i Budapest

I Budapest kan du få mad i verdensklasse – for ungarsk mad er mere end blot gullasch. Byen er fyldt med lækre restauranter, hvor du kan få traditionelle ungarske specialiteter og en nyfortolkning af det jødiske køkken.

Mazel Tov
I Budapests jødiske kvarter finder du Mazel Tov, der serverer lækre jødiske- og mellemøstlige specialiteter som falafel, hummus og shakshuka. Efter maden kan du nyde livemusik og smage én af deres lækre drinks.

New York Café
Den ikoniske New York café er absolut et besøg værd. Her kan du nyde de lækreste kager i de smukkeste, historiske omgivelser, som flere anerkendte forfattere har besøgt gennem tiden.

Onyx
Michelin-restauranten Onyx byder på en nyfortolkning af det ungarske køkken, hvortil du kan bestille en fremragende vinmenu.

Læs meget mere om hvad du skal spise i Budapest lige HER

Her skal du shoppe i Budapest

Byen er fuld af gode shopping muligheder, hvor du kan finde alt fra vintage og highstreet-mærker til high-end butikker.

Vintage shopping
Gør de fineste fund i vintagebutikken Retrock. Butikken er et rent slaraffenland for dig, som elsker vintage. Her kan du finde sko, tasker og tøj til både mænd og kvinder.

Vaci Street
I gågaden Vaci Street finder du både souvenirbutikker, cafeer samt alle de kendte highstreet-brands, som du kender herhjemme.

Andrassy Avenue
Gå en tur ned af den smukke Andrassy Avenue og få en følelse af at være i Paris. Her finder du både lækre forretninger som Gucci, Jimmy Choo og Burberry. En gade med en helt særlig stemning. 

En rejse til Torino 

På lidt over to timer kan du flyve til den italienske perle Torino, Italiens gamle hovedstad. Her er meget mere end Fiat-fabrikkerne, som byen er kendt for. I Torino kan du nyde godt af de italienske specialiteter, den smukke, storslåede natur og den charmerende bys mange muligheder – fra de historiske bygninger til den lækre italienske mad.

LÆS OGSÅ: De bedste 17 tips til en hotelopgradering og fordele 

Det skal du se i Torino

Torino er fyldt med smukke arkitektoniske bygninger, flot natur og gode kulturelle tilbud. Her er tre oplevelser, du ikke vil være foruden, når du besøger Torino.

Tag en sporvogn rundt i byen
Torino er fyldt med gule sporvogne, der kan køre dig rundt i byen. Tag en tur med sporvogn 7 og oplev flere af Torinos kendte vartegn på strækningen. Turen giver dig en god fornemmelse af, hvad byen rummer.

Det Nationale Filmmuseum og Mole Antonelliana
Besøg det storslåede museum, Museo Nazionale del Cinema, i Mole Antonelliana og oplev filmhistorien udspille sig for øjnene af dig. Bestil med fordel en guidet tur, så du kan få alle detaljerne med. Efter du har udforsket museet, kan du tage turen op i toppen af den 167.5 meter høje bygning og nyde den smukke udsigt udover Torino.

Vinsmagning i Torino
Torino er beliggende i Piemonte, der er kendt for at producere udsøgt vin. Hvis du også er glad for den italienske vin, kan du tage til vinsmagning på en af byens vinbarer. Prøv at tage forbi Vineria Tre Galli, der tilbyder lokale vine.

Læs meget mere om hvad du skal se i Torino lige HER 

Her skal du spise i Torino

Når du tænker italiensk mad, kommer du sikkert til at tænke på pasta og pizza, og det kan du selvfølgelig også få i Torino – og mere til.

L’Agrifoglio
Hvis du søger den autentiske italienske mad, skal du tage på L’Agrifoglio. Her kan du få lækre italienske specialiteter.

Vintage 1997
Michelin-restauranten Vintage 1997 byder på delikate retter med gode råvarer, lækre smagskombinationer og et veldisponeret vinkort.

Gelateria Pepino
Nyd en dejlig kold italiensk is på den historiske café Gelateria Pepino, som tilbyder lækre pindis. Pepino siger selv, det var dem, som opfandt pindisen. Så tag et smut forbi cafeen og smag den 'originale pindis'.

Læs meget mere om hvor du skal spise i Torino lige HER

Her skal du shoppe i Torino

Torino byder på et større udvalg af gode forretninger, hvor du kan finde kendte mærker og specialforretninger 

Shopping-arkader
Tag på en gåtur i de historiske arkader, som imponerer med deres flotte dekorationer og buede lofter. Arkaderne indeholder forskellige butikker og cafeer, hvor du kan nyde at gå i skyggen.

Via Roma
Hvis du er på udkig efter luksusbrands, så skal du gå gennem den hyggelige gade Via Roma. Her finder du brands som Gucci, Louis Vuitton og Michael Kors.

Via Garibaldi
Byens hovedgågade indeholder et væld af forskellige butikker, fra souvenirbutikker til kendte europæiske highstreet-butikker

Læs meget mere om hvor du skal shoppe i Torino lige HER

En rejse til Hamborg

På lidt over en time, kan du flyve til den tyske storby Hamborg. Byen er kendt som én af Europas største havnebyer – men den er meget mere end en kedelige industriby. Hamborg har i de sidste 10 år gennemgået en omfattende renovering, hvor den gamle havnebydel har fået nyt liv. Oplev en moderne storby med nyt spændende arkitektur, gamle charmerende gader, lækre restauranter og gode shoppemuligheder.

LÆS OGSÅLidt men godt – de skønneste produkter i rejsestørrelse 

Det skal du se i Hamborg

I Hamborg kan du få fyldt op på kulturkontoen, for byen er fuld af museer, charmerende gamle bygninger og spændende kvarterer. Her er tre ting, du ikke vil gå glip af i Hamborg.

Havnerundfart
Oplev Hamborg fra vandfronten på en hyggelig havnerundfart. På turen kan du se nogle af Hamborgs vartegn, mens du får et indblik i byens historie.

Hamburger Kunsthalle
Tag på det imponerende kunstmuseum Hamburger Kunsthalle og se værker af bl.a. Edvard Munch. Bestil en guidet tur og få et indblik i museets store samling.

Hafencity
Gå på opdagelse i den ’nye’ havnebydel og se det storslåede nye koncerthus, de gamle historiske skibe og drik en kop kaffe på en af de mange cafeer. 

Læs meget mere om hvad du skal se i Hamborg HER

Det skal du spise i Hamborg

Det tyske køkken er meget mere end currywursts og biksemad. I Hamborg kan du finde lækre gourmetrestauranter og hyggelige cafeer.

The Table
Den trestjernede Michelin-restaurant byder på mad og vin i verdensklasse. Bestil gerne bord inden du tager afsted, da restauranten kun har plads til 20 gæster.

Bullerei
Hos Bullerei kan du både nyde en god frokost og spise en lækker middag. Restauranten har specielle frokost- og aftenkort, hvor de serverer alt fra burger til en god bøf.  

Café Paris
Spis lækkert fransk mad, varme croissanter eller nyd en kop kaffe på den franske Café Paris. Her er både god stemning og højt til loftet.

Læs meget mere om hvor du skal spise i Hamborg lige HER

Her skal du shoppe i Hamborg

I Hamborg kan du finde et stort udvalg af lækre forretninger, hvor der er noget for enhver smag.

Vintage shopping
Hvis du er vild med at finde gode vintagefund, skal du tage forbi Otten Von Emmerich. Vintagebutikken har alt fra Rolex-ure til Birkin Bags i god stand.

Neuer Wall
Gaden er måske Hamborgs dyreste, når det kommer til udvalget af butikker. På Neuer Wall kan du finde butikker som Hugo Boss, Prada og Jil Sander placeret side om side.

Grosse Bleichen
Gågaden Grosse Bleichen indeholder et stort udvalg af alle de kendte highstreet brands og gode skønhedsforretninger.

Læs meget mere om hvor du skal shoppe i Hamborg lige HER

LÆS OGSÅ: Rejseguide til de hemmelige steder i Europas 3 bedste storbyer