MODE

Den ultimative pakkeliste til festival

Det er frustrerende at nå frem til sin festival og opdage, at man har glemt noget. Derfor får du her en komplet pakkeliste, så du er klar til årets festivaler.

Hvis du skal på festival til sommer, er du sikkert allerede ved at planlægge, hvad du skal have med. Men husker du nu også det hele?

Man skal ikke undervurdere en god pakkeliste, hvor man gennem længere tid kan huske sig selv på, hvad der skal med i tasken, når vi drager afsted på ferie eller festival. Start din pakkeliste i god tid så du hele tiden kan skrive mere på, når du kommer i tanke om det, så er du sikker på at du får det hele med.

LÆS OGSÅ: Se den bedste street style fra Roskilde Festival 2018

Sørg for at pakke let, og tag items, der kan kombineres på forskellige måder, med, så du kan skabe flest outfits ud af hver item. Et godt tip er, at lade det hvide og sarte tøj blive hjemme. Selv om en hvid kjole er fin og sommerlig, kan en dag på Roskilde Festival hurtigt gøre den beskidt, så vent med at bruge den til du er hjemme igen.

Husk også toiletsagerne for at sikre god hygiejne på festivalen. Gå gerne efter små taskestørrelser, så du kan have håndsprit og solcreme med dig i håndtasken og friske op i løbet af dagen.

6 musthaves til festival-toilettasken

  1. Håndsprit
  2. Vådservietter
  3. Solcreme
  4. Deodorant
  5. Tørshampoo
  6. Tandbørste

Psst… Et godt tip er at tage flere tandbørster med. Den bliver hurtig ulækker, så sørg for at opbevare den rent.

Det er en god idé kun at tage ting med, som man ikke er alt for øm overfor – og sørg altid for at have værdigenstande, som telefon og pung, på dig. Festivaler – særligt dem hvor du overnatter – kan desværre godt koste dig et par items, så det skal du have in mente, når du pakker. Er du til gengæld på endagsbillet, kan du godt tage de lidt lækrere sager med. Men igen gælder det om at sammensætte et outfit, der kan gå an til tårnhøje temperaturer, kølige nætter og et pludseligt regnskyl.  

Pakkeliste til årets festival

Power bank

Telefonen er uundværlig på festival, når du skal have fat på dine venner, opdatere Instagram og tage billeder, så du kan forevige de gode stunder. Et telt er desværre ikke udstyret med en stikkontakt (endnu), og strømmen til telefonen må fås via en power bank.

Power bank, Ideal of Sweden, 449 kr. Kan købes HER

Bæltetaske

Bæltetasken er praktisk, kan indeholde de vigtigste ting og er tæt på kroppen, så tyverier kan undgås.

Tip: Put gaffatape rundt om spændet på tasken, så undgår du, at den kan blive spændt af, når du er til koncert.

Bæltetaske, Tommy Hilfiger, 900 kr. Kan købes HER

Badedragt og bodystocking

Badedragten fra Hanne Bloch er praktisk, da den både kan bruges som badedragt og som bodystocking under et par jeans. Badetøj er altid smart at have med på festivaler, da man aldrig kan vide hvornår solen titter frem, eller du måske skal i vandet.

Badedragt, Hanne Bloch, 1900 kr. Kan købes HER

Sandaler

Birkenstock-sandalen deler vandene, men er ikke desto mindre de perfekte sandaler til festivaler. De er gode at gå i, nemme at tage af og på, og fylder ikke så meget.

Sandal, Birkenstock, 750 kr. Kan købes HER

Regnslag

Selv om de fleste ønsker solskin på festivaler, kan man godt risikere, at det regner. Regnslaget er en rigtig god idé at have med på festival. Fordelen ved regnslaget fremfor regnjakken, er, at det er hurtigt at tage på og som regel ikke fylder så meget.

TIP: Tag ikke din paraply med på festival. Den er upraktisk i store grupper mennesker, hvor den både blokerer udsynet og kan gøre skade på andre.

Regnslag, Tretorn, 400 kr. Kan købes HER

Solbriller

Selvfølgelig kommer solen til at skinne. Derfor skal du også pakke solbrillerne – og gerne flere par. Find et par, der passer til din personlige stil.

Solbriller, Han København, 1.000 kr. Kan købes HER

Shorts

Til de varmere dage, skal der pakkes shorts. De må gerne være mørke, så de ikke bliver beskidte efter første brug. Et godt eksempel er shorts i sæsonens mørke denim, der er lette at style, fx disse fra Isabel Marant Étolie.

Shorts, Isabel Marant Étolie, 1.120 kr. Kan købes HER

Kasket

Solen kan være skarp, og du er uden for hele dagen. Beskyt derfor ansigtet med en kasket. Der kan være langt mellem skyggestederne (eller læ, hvis det regner), så brug en kasket, så du undgår solstik eller regn i ansigtet.

Kasket, Burberry, 2.015 kr. Kan købes HER

Slå om-kjole

Det bedste festivaltøj er noget, der er komfortabelt, luftigt og nemt at komme i. Slå om-kjolen er derfor selvskrevet på pakkelisten. Kjolen kan selvfølgelig også bruges, når du kommer hjem fra festivalen, derfor er det en rigtig god investering til sommer.

Slå om-kjole, Michael Michael Kors, 2.800 kr. Kan købes HER

Hårspænde

Det er rart at have håret væk fra hovedet når man er til festival. Medbring accessories til håret som spænder, hårbånd og elastikker. Ud over at være praktisk, pynter de også.

Hårspænde, Pico, 100 kr. Kan købes HER

Varm strik

Tag en varm strik med til de kølige aftener eller solforladte dage, som du kan putte dig i hvis temperaturerne falder. Din strik må gerne være højhalset, så den også varmer halsen.

Varm strik, Ganni, 2.199 kr. Kan købes HER

Tæppe

Det er ikke altid der er tæpper tilgængelige, så medbring dit eget. Det skal være stort, tykt og gerne i uld. Det er alt pladsen i tasken værd, og dine veninder vil blive helt misundelige.

Plaid, Magasin, 599 kr. Kan købes HER

Jeans

Selv om det er sommer, er bukser stadig et must, når du er på festival i Danmark. Bukserne må gerne være lidt løse, så de er behagelige at have på. Et par løse jeans, som disse fra L.F. Markey, fanger festivalstilen perfekt.

Bukser, L.F. Markey, 1.180 kr. Kan købes HER

Gummistøvler

Gummistøvler bør været noget at det første på pakkelisten og behøver næsten ikke en begrundelse. Tag et par pæne gummistøvler med, og gå regnen i møde med stil.

Gummistøvler, Hunter, 1.199 kr. Kan købes HER

Sneakers

Praktisk fodtøj er en god ting. Du går meget på festivaler og skal derfor have et par behagelige og komfortable sko til de mange kilometer. TIP: Dine sko forbliver ikke altid hvide på festival, så drop måske de spritnye designer-sneakers, og tag et par gamle favoritter med i stedet.

Sneakers, Adidas, 749 kr. Kan købes HER

Sports-bh

Det er vigtigt at have behageligt undertøj på, da du gerne vil kunne springe rundt med armene i vejret til koncerterne. Den essentielle BH at have med er uden bøjle og i elastisk stof.

Sports-bh, Triumph, 299 kr. Kan købes HER

Kortholder

De fleste festivaler er efterhånden kontantløse, så du skal derfor have dit kort med – og passe godt på det! Hold styr på dine kort med en kortholder, så dine kort ikke flyder i tasken.

Kortholder, Dolce & Gabbana, 1.157 kr. Kan købes HER

Jakke

Det er godt at have en god varm jakke med på festival. Det behøver selvfølgelig ikke være dunjakken, men en god overgangsjakke til de kolde aftener. En bomberjakke er et godt bud, da den er nem at style og har en god tykkelse.

Bomberjakke, Reebok x Victoria Beckham, 2.612 kr. Kan købes HER

T-shirt

En T-shirt i løs pasform, blød bomuld og med et lækkert print er genial på pakkelisten til festival. Den kan både styles med et par mørke jeans og en denim nederdel.

TIP: Pak lidt sæbe til tøjvask, hvis du har brug for at vaske pletter af dit tøj.

T-shirt, Gucci, 2.873 kr. Kan købes HER

Kimono

En lang kimono er smart, da den både kan bruges som kåbe, kjole og cardigan. Den kan derfor meget anvendelig og perfekt til festival, hvor der skal pakkes på lidt tøj som muligt.

 

Kimono, Moves by Minimum, 479 kr. Kan købes HER

LÆS OGSÅ: De kommer på Roskilde Festival 2019