HERRERMODE

Dresscode-regler for herrer

Bryllupssæsonen er i fuld gang, men hvordan er det nu lige med dresscoden for mænd? Blev guidet til en velklædt bryllupsdag her.

Et bryllup er typisk et heldagsarrangement udstukket med en dresscode fra brudeparret. Første regel er derfor, at overholde denne – og er du i tvivl, så ring og spørg. For du har ikke lyst til at skille dig ud ved at møde op i smoking til havefesten eller i en casual skjorte uden jakke til gallafesten. Du vil gerne passe ind og vise brudeparret respekt på deres store dag, som de har gjort alt for at få til at spille. Så får styr på dresscoden som det første før, du begynder at stryge den hvide skjorte.

LÆS OGSÅ: Nemme tips: Sådan vedligeholder du dine sko og sneakers

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Kort og godt kan man sige, at hvis dresscoden dikterer ’galla’ eller ’smoking’, så skal du være særlig opmærksom, for her gælder helt særlige regler for hvornår på dagen, de skal bæres. Lyder dresscoden på casual havefest, så tag alligevel de lange bukser på. Kig til ben holder ikke. Husk derfor også altid de ekstra lange strømper, så du ikke viser bar hud, når du sætter dig ned og buksebenene ryger op.

LÆS OGSÅ: 20 regler for klassisk herretøj

Om dagen

Jakkesæt
Holdes brylluppet om sommeren, vil et lyst jakkesæt være fint i løbet af dagen. Vær dog opmærksom på, at hvis festlighederne primært afholdes om aftenen, så bør jakkesættet være mørkt. Alt afhængig af dresscoden, kan du taget et slips eller en butterfly på. Hav her for øje, at det altid er lettere, at tage det af, hvis du finder ud af, at du er den eneste med slipseknude eller sløfe. Det er straks værre, hvis du er komme afsted uden, mens alle andre har. Dikterer dresscoden kjolesæt eller smoking, så er dette traditionelt set ment som en aftenpåklædning. Så tag et pænt jakkesæt på i kirken med mindre brudeparret ønsker andet. Husk de pæne lædersko. Sneakers virker sjusket. Og så er der den gamle regel om, at den nederste knap i jakken (og evt. vesten) skal aldrig knappes. Aldrig.

LÆS OGSÅ: Sådan køber du et velsiddende jakkesæt

Om aftenen

Kjolesæt
Kjole og hvidt er nok den mest udbredte opfattelse af et bryllupslook men også den mindst brugte. Står der kjolesæt på invitationen, så er der lagt op til gallafest, der forgår om aftenen, hvor den fornemme påklædning påkræves. Her kan du slå dig løs med tilbehøret i form af hvidt silketørklæde, høj hat og sorte hvide handsker, hvis det passer til din stil. Husk desuden at kjolesættet kræver skjorte med knækflip og hvid vest med bomuldspiké. Lakskoene skal også pudset og de skal helst være med snøre.

Smoking
Den klassiske pingvin-dragt er med selvbuden butterfly. Lad være med at vælge den lettet løsning med en, der er bundet på forhånd. Det handler om at gøre sig umage, hvis først brudeparret har ønsket det. Til den klassiske skjorte hører en hvid skjorte med traditionel flip samt sort sløjfe og hvid lommeklud. Er det sommer og brylluppet holdes udenfor, kan du sagtens tage en hvid smokingjakke på til de klassiske smokingbukser. Lakskoene skal også her findes frem.

LÆS OGSÅ: 8 slags herresko mand(d) bør kende

Læs mere om: