HERRERMODE

Sådan binder du et slips

I denne artikel vil du trin for trin lære, hvordan du binder dit slips – den dekorative, dog formålsløse klud, mænd har bundet om kraven på deres skjorter de sidste mange hundrede år.

Under 30 års-krigen fra 1618 til 1648 kom en kroatisk militærenhed i kontakt med franske soldater. De franske soldater tog hurtigt kroaternes halstørklæder, som de bandt med en lille knude, til sig. Franskmændene opkaldte dem efter 'croats'-enheden – på fransk 'kravat'. På den måde opstod den franske kravat og dermed forløberen til det moderne slips.

LÆS OGSÅ: 20 regler for klassisk herretøj

Der findes mange forskellige varianter af slipset og ligeså et utal af måder at binde det på - to fysikere fra Cambridge University undersøgte og fandt helt op til 85 forskellige måder. I 99% af alle anledninger kan man dog nøjes med at bruge ’four-in-hand’ metoden, som vi guider til her.

Heldigvis for dig, kære læser, er knuden en af de nemmeste slipseknuder at binde. Nedenfor følger trin-for-trin forklaring af, hvordan man bærer sig ad. Nederst i artiklen findes ligeledes en video, som kan være til yderligere hjælp og eksemplificere trinene.

LÆS OGSÅ: Nemme tips: Sådan vedligeholder du dine sko og sneakers

Sådan binder du et slips

1. Læg slipset om nakken med den brede ende (A) længere en den tynde ende (B).

2. Før ende A over ende B.

3. Før ende A under ende B.

4. Før ende A over ende B igen.

5. Træk en smule ud i knuden, så ende A kan kommen indenom og op over.

6. Herefter fører du spisen af ende A gennem løkken, du har lavet. Du holder ved ende B og trækker ned i ende A, så slipseknuden strammer til.

Se trinene i videoen herunder:

LÆS OGSÅ: Sådan køber du et velsiddende jakkesæt

Læs mere om: