MODEUGERNE

3 tendenser fra modeugen, som du skal kende allerede nu

Se de tre største tendenser fra modeugen, der gik igen hos de danske designere som Baum und Pferdgarten, Designers Remix og Ganni, og tag dem i brug allerede nu.

Modeugen er som en krystalkugle, der viser hvilke store tendenser, der kommer til at præge den næste sæson og dermed din garderobe. Det kribler allerede i fingrene for at få fat i de kommende efterår- og vinterstyles, som de danske designere viste frem på catwalken under Copenhagen Fashion Week AW18.

Men selvom du skal vente et halvt års tid før, at de nye styles kan bo i din garderobe, kan du allerede nu begynde at bruge de tre store tendenser; flæser, working girl anno 2018 og tern, som dominerede på catwalken – og du kan med fordel mikse dem på kryds og tværs, ligesom designerne selv gjorde det, hvilket gav et stærkt visuelt udtryk, der samtidig var super personligt og powerfuldt.

De 3 største tendenser fra modeugen, som du allerede kan bruge nu

Tendens 1: Flæser

Foto: Copenhagen Fashion Week & PR

Moden bevæger sig stadig væk fra den stramme minimalisme, hvilket brug af flæser er et tydeligt eksempel på. Det var især de asymmetriske flæser, som vi allerede ser nu i modebilledet, der dominerede hos både Baum und Pferdgarten, Ganni, Munthe og Designers Remix, hvor de to sidstnævnte også brugte dem på klassisk vis og lodret som en enkel detalje på et frakkeærme, bluse eller kjole. Du skal med andre ord skrue helt op for volumen, når det kommer til flæser, hvor de ikke kun skal være asymmetriske men også gerne store, mange og udført i alt fra strik til velour, silke og uld.  

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Tendens 2: Working Girl anno 2018

Foto: Copenhagen Fashion Week & PR

Tag den amerikanske skuespillerinde Melanie Griffith i filmen ’Working Girl’ fra 1988 og skru tiden 20 år frem. Så har du det look, som de danske designere ser nutidens kvinder i, når de skal slå deres folder på jobbet. Fælles for de mange fortolkningerne var gengivelsen af de klassiske detaljer fra yuppie-årtiets uniform med jakkesæt, frakke, skjorte, bælter, pencil skirt og slips. Hos Designers Remix var skjorterne casual åbne med løsthængende sorte slips, mens Freja Dalsjø viste dekonstruerede veste med skarp revers og bælte i taljen for smal talje som 80’ernes trekantede silhuetter.    

Tendens 3: Tern

Foto: Copenhagen Fashion Week & PR

Tænk i tern fra nu af. For er der én tendens, du ikke kommer uden om i den kommende sæson, så er det tern i alle tænkelig former; fra hanfjed til pepitatern, prince of Whales, madrastern og køkkentern – og gerne i et miks, som Ganni viste frem med jakke og kjole holdt i samme nuance, mens Astrid Andersen kastede alle de ternede bolde op i luften. Designers Remix sendte i den forbindelse en kærlig tanke til karakteren Cher Horowitch fra 90’er-filmen ’Clueless’ spillet af Alicia Silverstone, da de viste nyfortolkninger af hendes ikoniske gule sæt med nederdel i tern. 

LÆS OGSÅ: Se de bedste street style looks fra modeugen her