MODEUGERNE

Her er de 5 største tendenser fra modeugen

Modeugen stod i bæredygtighedens tegn, og naturlige farver, tidsløse silhuetter og langtidsholdbare materialer var at spotte over alt på catwalken. Og så var der Carcel, der vendte den klassiske opskrift på et modeshow helt på hovedet med en klar dagsorden om at producere mindre tøj. Få et overblik over modeugen, og bliv klogere på de største tendenser derfra!

Bæredygtighed og diversitet gennemsyrede modeugen

Modeugen, som i dén grad stod i bæredygtighedens tegn, startede hos Carcel, hvor CEO Veronica d'Souzas stod i spidsen for et spektakulært show, der satte den grønne agenda på dagsordenen. Her var det ikke en ny, sæsonbaseret kollektion, der var i fokus - faktisk fik gæsterne hverken modeller eller nye styles at se, men blev i stedet med ordene "Change the walk - walk together", som tonede frem på en skærm, opfordret til at rejse sig og "gå catwalk" sammen. Carcel er i forvejen et af de brands, der går forrest i kampen for en mere bæredygtig modebranche. Eksempelvis kører den samme kollektion hele året rundt, og der produceres kun det tøj, der efterspørges.

LÆS OGSÅ: Carcel giver kvinder i fængsel en ny begyndelse

Længe har modeugen influeret til nye trends og dermed nyt forbrug, men nu sættes der krav til de brands, der står bag de mange shows og arrangementer, der finder sted under modeugen. Copenhagen Fashion Week fremførte nemlig en ambitiøs, grøn handleplan, som blandt andet inkluderer sytten minimumsstandarder, der skal sikre, at modeugen kan blive en platform for bæredygtig udvikling.

Modeugen AW20 var den mest inkluderende til dato, når det kommer til diversitet på catwalken. Mangfoldighed er kommet for at blive, og kropstyper, etniciteter, seksualiteter og aldre var bredt repræsenteret til langt de fleste shows. Flere brands havde desuden valgt at mikse kønnene, så både mænd og kvinder var på catwalken uafhængigt af, om de fremviste klassiske kvinde- eller herrestyles. 

LÆS OGSÅ: Blanche: Mindre kollektioner og klassisk fundament

Modeugens 5 største tendenser

1. Suits

Mark Tan, Stine Goya og Remain var bare nogle af de brands, der fremviste suits på catwalken. De kommer i flere forskellige mønstre og farver og kan for eksempel styles med en blød silkeskjorte og støvler i læder eller lak - eller hvide sneakers for et mere afslappet look.

 

 

2. Voluminiøse kraver

De voluminøse kraver er kommet for at blive. Særligt Ganni, som også viste dem til forrige modeuge, fortsætter trenden. De ses både som en skøn detalje på en klassisk hvid skjorte eller som en selvstændig beklædningsdel, for eksempel i læder, som bæres udenpå en skjorte eller en trøje. 

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

 

3. Tidsløse silhuetter

Når vi taler bæredygtighed, handler det ikke kun om, hvordan tøj kan produceres på en grønnere måde. Vi er også i højere grad tiltrukket af holdbare materialer og mere enkle looks. Alt sammen fordi det taler ind i tankegangen om at forbruge mindre. Derfor var catwalken domieret af tidsløse snit og silhuetter. 

 

4. Naturens farver

Vores hang til mere tidsløst design ses også på sæsonens farveskala, som er domineret af naturfarver som beige, brun og brændt orange. Farver der aldrig rigtigt går af mode og derfor kan anvendes mange år. 

LÆS OGSÅ: De 11 bedste vintagebutikker i Danmark - og online

 

5. Læder

Læder var at spotte alle steder til modeugen. Det lækre materiale bruges i stort set alt tøj, som for eksempel kjoler, veste, trenchcoats og bukser.

Læs mere om: