MODEUGERNE

5 tendenser fra modeugen, du kan glæde dig til allerede nu

Få et overblik over modeugens største tendenser her, og bliv klogere på, hvordan vi skal se ud næste vinter.

Den københavnske AW-modeuge er slut, og selvom intet var som det plejer, havde de danske modebrands taget udfordringen i stiv arm og beviste, at digitalt ikke behøver at være kedeligt.

Tværtimod gav flere shows os det, som vi så brændende ønsker lige nu: fællesskab, håb, og vigtigst af alt, diversitet.

Diversitet gennemsyrede endnu engang modeugen

Men selvfølgelig savnede vi at kramme vores venner og bekendte i branchen, vende stort som småt og føle den rus, man får, af at overvære et show. Til gengæld trak det modeuge-regnskabet op, at den københavnske modescene endnu engang er den mest inkluderende til dato. Mangfoldighed er kommet for at blive, og kropstyper, etniciteter, seksualiteter og alle aldre, som alle kan spejle sig i,  var endnu engang bredt repræsenteret til langt de fleste shows. Et overtal af brands havde desuden valgt at mikse kønnene, så både mænd og kvinder var på catwalken uafhængigt af, om de fremviste klassiske kvinde- eller herrestyles. 

Læs også: Her er de største tendenser til sommer, som du kan glæde dig til nu

Coronaramt modeuge

Selvom coronapandemien har vendt op og ned på modeugen, kom modehusene igennem med nye, innovative tiltag, så alle fra hele verden kunne følge med fra første række. Størstedelen havde valgt at afholde digitale shows, men der blev også vist kortfilm med rigtige skuespillere og stærke budskaber - og ét brand hostede sågar en digital hjemmekoncert.

Modeugens 5 største tendenser

1. Tidløse snit og silhuetter

Vores hang til mere tidløst design dominerede i den grad den københavnske modeuge, hvor neutrale farver, enkle snit og holdbare materialer var at spotte hos flere modehuse. Når vi taler bæredygtighed, handler det ikke kun om, hvordan vores tøj er blevet produceret. Efterspørgelsen på tøj, der kan holde i mange år er stigende. Alt sammen fordi det taler ind i tankegangen om at forbruge mindre. Og det afspejlede catwalkens mange tidløse snit, farver og silhuetter som billederne her fra House of Dagmar, by Malene Birger og Skall Studio.

Læs også: Her er de 10 mest indflydelsesrige stilioner

2. Suits i massevis

Jakkesættet, som har fyldt de sidste par sæsoner, har fået endnu et nyk opad, og det bliver nemt at finde et snit, der passer dig næste vinter. Flere designere gav deres bud på et jakkesæt – fra minimalistiske Nynne til legende Samsøe Samsøe og casual cool Ganni. Sæsonens suits kommer i flere forskellige snit og farver og kan for eksempel styles med en oversize skjorte eller spidse støvler i læder eller lak - eller loafers for et mere afslappet og herreinspireret look.

3. Kæmpe skjorter

Sidste vinter skulle din skjorte have gigantiske kraver, nu skal den blot være kæmpestor. Det beviste flere af de danske modehuse. Lad dig for eksempel inspirere af Nynne, der stylede den til en a-formet nederdel, Mark Kenly Domino Tan, der stylede den under en oversized blazer eller Gestuz, der satte den sammen med et par løse læderbukser.

Psst... Test tendensen af med din mand, bror eller fars skjorte inden du går ud og investere i en ny. 

4. Hverdagsfest

Vores garderober bliver fortsat mere anvendelige, og styles, der kan bruges året rundt, hitter mere end nogensinde før. Det var måske netop derfor, at fine kjoler i sommerlige print og nederdele i sommerlige snit fandt vej til vinter-catwalken. Her demonstrerer brands som Stine Goya, Henrik Vibskov og Rotate, at print og snit, der passer godt til solskin og plusgrader går lige så godt til støvler, strik og strømpebukser.

Læs også: 5 trends, der dominerer på Instagram lige nu

5. Læder her og der og alle vegne

Læder var endnu engang at spotte mange steder til modeugen. Det lækre og varme materiale kan bruges i stort set alt tøj, som for eksempel suits, trenchcoats, korte jakker og bukser. Nogen af de modehuse, som var særligt glad for læder, var Remain, Ganni, Samsøe Samsøe og Stand. 

Læs mere om: