MODEUGERNE

5 ting du skal vide om modeugen i København

Modeller har tørret sminken af. Indkøberne har lukket ordrebøgerne, mens journalister og bloggere får pusten igen efter Copenhagen Fashion Week forår/sommer 2018.

Ud over de mønstre og farver, som vi skal gå i næste år, når solens varme stråler vender tilbage, så var der fem ting, som også sprang i øjnene under modeugen.

LÆS OGSÅ: De største tendenser fra modeugen

1. Apollo – modebranchens hot spot

På Kongens Nytorv nummer 1 – landets fornemste adresse – ligger kunstmuseet Charlottenborg. Her har kokken Frederik Bille Brahe og dygtige team åbnet Apollo, som på rekordtid er blevet ’hot spot’ for modebranchen. Køkkenet er italiensk inspireret og baseret på grøntsager, men tatar og fisk står også a la carte-kortet. Både Magasin du Nord, Henrik Vibskov, Mads Nørgaard og Stine Goya holdt forskellige events her. 

Foto: Privat

2. Væk med frem og tilbage

Engang var et modeshow modeller, som gik frem og tilbage på catwalken. Til denne modeuge blev der krævet ekstra meget af modellerne – og indimellem af publikum – som til fx Stine Goya, hvor både modeller og publikum skiftede placeringer tre gange under showet. Hos Ganni var showet også et patchwork-tæppe af forskellige formationer og hastigheder, så modellerne næsten blev til små floder, som strømmede ned ad catwalken kun adskilt af papirstynde vægge, som publikum kunne se igennem.

Foto: Privat

3. Blåt i blåt

Der var knald på farverne til forår/sommer-kollektionen 2018 – og en af de farver, som gik igen hos mange af designerne var blåt. Naja Munthe var nok den designer, der viste allerflest styles i blåt med etniske undertoner, som du også kunne følge på INs Facebook live. Også Designers Remix og Baum und Pferdgarten var glade for havets farve.

Foto: PR

4. Det gode gensyn

Heartmade viste sin kollektion frem – ikke til et modeshow men snarere a la en salon, hvor modellerne sad iført tøjet og spillede skak, drak te eller undersøgte et verdenskort. Hvert rum sit eget ’insta-moment’. Stine Goya fejrede sit 10 års jubilæum ved at vende tilbage til modeugen med det kreative show beskrevet tidligere i artiklen. Også Designers Remix var tilbage efter to års fravær og holdt et brag af et show under åben himmel på Olafur Eliassons cirkelbro på Christianshavn.

Foto: Privat

5. Influencers skubber kendisser væk

For nogle år siden var det reality-tv-stjerner fra TV3 og andre kanaler, der sad på første række til mange modeshows. De tider er nu forbi. Influencers især fra Danmark, Sverige og Norge fylder godt på bænkene, fordi de med deres mange hundredetusinde følgere når ud til en generation, der ikke længere ser ’flow tv’ på et bestemt klokkeslæt.

Foto: Privat

 

Læs mere om: