MODEUGERNE

CFW | 6 ting du kan opleve under modeugen

Copenhagen Fashion Week er ikke kun en begivenhed for indkøbere, pressefolk og resten af modebranchen. I de kommende dage er der bl.a. shows, tøjbytte, debatter og udstillinger i København – og alle er inviteret.

Modeugen er ikke kun for branchefolk. Under hele Copenhagen Fashion Week vil der rundt omkring i København blive afholdt en række events, som ikke kræver VIP-invitation, for her er alle på gæstelisten.

LÆS OGSÅ: UNDGÅ FEJLKØB | Items du kan bruge både sommer og vinter

Copenhagen Fashion Festival løber af stablen fra den 10. til den 14. august, og her kan mode-glade danskere blandt andet deltage i debatarrangementer, gå på udstillinger og få nyt guld med hjem til garderoben, når der bliver afholdt kæmpe tøjbyttemarked på Rådhuspladsen.

6 ting du skal opleve under modeugen:

1. Mode på udstilling
Hvis du endnu ikke har set Mario Testinos billeder på Kunstforeningen Gl. Strand, så er modeugen et super tidspunkt at gøre det på. Ud over den peruvianske mesterfotografs pletskud af bl.a. Kate Moss, Naomi Campbell, Sienna Miller og Danmarks kronprinspar kan du på museet overvære to ’Fashion Talks’ på en scene, der er sat op særligt til modeugen. Her vil en række fremtrædende personligheder fra modens og kunstens verden debattere kultur, fotokunst og mode. Fashion Talks finder sted fredag og søndag. Du kan læse mere og købe billet HER

2. Ud med det gamle, ind med det nye
Sidste år blev der byttet 6,4 ton tøj under Fashion Exchange. Denne gang kan det være dig, der kommer af med det tøj, du ikke længere bruger, og kommer hjem med nyt guld til garderoben. Lørdag den 13. august omdannes Rådhuspladsen til et gigantisk tøj-byttemarked: Du møder op med det tøj, du ikke bruger, og så kan du tage lige præcis, hvad du vil, i de bunker af tøj, som andre har doneret. Læs mere HER

3. Mød fremtidens stjerner
Magasin er et af omdrejningspunkterne for Copenhagen Fashion Festival. Lige over for stormagasinet er der indrettet festival-hovedkvarter, og her kan du bl.a. få en fornemmelse af, hvad fremtidens mode er for en størrelse, når elever fra designskolen KADK udstiller deres designs.

4. Kom med til show
Modeugen handler om modeshows – og selv om du ikke har insiderstatus, kan du komme helt tæt på de nye tendenser. Torsdag afholder shoppesitet Zalando et stort show med både herre- og damemode – og det er tv-kendissen Emil Thorup, som guider publikum gennem de seks store efterårstrends, som bliver vist på catwalken. Det er gratis at overvære showet, men man skal tilmelde sig på forhånd. Det kan du gøre HER – så længe der er billetter. 

5. Kom med til cocktail hour
Copenhagen Fashion Festival-hovedkvarteret på Bremerholm 6 indeholder også en ’Fashion Lounge’, som forvandler sig til cocktailbar, når mørket falder på. Her kan du nyde en drink, mens du fordøjer dagens mode-events – og tanker energi til de næste.

6. Dans og drinks
Apair inviterer til et festligt danseshow under modeugen. Her bliver den nye AW16 kollektion, fremvist af energiske dansere, der bevæger sig langs den opsatte catwalk. Der vil være DJ, kold rosé, chokolade fra Summerbird og ikke mindst spændende gaveposer. Danseshowet afholdes to gange lørdag d. 13. august kl. 14 og 15.30 foran butikken i Ny Østergade 3.

LÆS OGSÅ: REJSE | 7 seværdigheder rundt om i verden for modeelskeren