Foto: Showstudio
MODEUGERNE

CPH Fashion Film 2015

Filmfestivalen Copenhagen Fashion Film vender igen i år tilbage med et pakket program, der blandt andet indeholder film med starlets som Faye Dunaway og Gloria Swanson samt live musikoptrædener, og mulighed for at møde filminstruktører, designere og mange flere. Læs mere om filmfestivalen her.

Når man ser film, kan man ikke undgå til tider at dåne over de ekstravagante kjoler og outfits stjernerne trækker i. Og vi har vist alle et stilikon, som vi ser op til og har i tankerne, når vi shopper.

Selvom man siger, at billeder siger mere end tusind ord, så er det ingen hemmelighed, at film kan sætte følelser i gang, som vi ikke altid oplever fra stillbilleder. Det er der flere og flere modehuse og designere, der har fundet ud af. Derfor bruger disse modefolk filmens gennemslagskraft til at præsentere deres kollektioner eller udtrykke sig kreativt på en mere levende måde end gennem enkelte billeder.

Se også: Kom med til IN live - Årets event! Køb din billet i dag

Fra den 27. januar til den 14. februar hylder filmfestivalen Copenhagen Fashion Film nogle af de største modeøjeblikke fra filmens verden og nogle af de stærke, kvindelige stilikoner derfra. Det gøres under temaet "The Importance of Being a Heroine" og gennem mange forskellige events.

Blandt andet kan man opleve eksperter indenfor området og andre branchefolk fortælle, hvorfor de mener, at moden i film er interessant, og hvad denne har af betydning for den mode, vi ser i gadebilledet.

Se også: Joni Mitchell som kampagnemodel for Saint Laurent

Derudover kan man sætte sig godt til rette i mørket og nyde blandt andre den ikoniske Gloria Swanson og den smukke femme fatale Sophia Loren på det store lærred. Filmene, der vises, er alt fra helt nye modefilm af internationale designere til undergrundsfilm og stumfilm.

Filmvisningerne finder sted i Cinemateket og andre udvalgte steder i København. Det fulde program kan ses på copenhagenfashionfilm.dk