MODEUGERNE

Gannis Ditte Reffstrup: "Vi skylder modeugen en oplevelse"

Kan vi holde show? Skal vi lukke ned? Mød en rørt – men lykkelig - Ditte Reffstrup til en snak om et noget anderledes Ganni-modeshow.

Som altid er Ganni blandt modeugens mest innovative og gennemtænkte brands. Men denne sæson er alting alligevel anderledes på grund af COVID-19. De danske design-hoveder skulle lægges godt og grundigt i blød, hvis man ville deltage under den københavnske modeuge.

Men som altid leverer Ganni. I en af Christianshavns mange fredede bygninger har Ganni slået dørene op for en følelsesladet og tankevækkende udstilling, der viser SS21-kollektionen i forskellige perspektiver fra hele verden. Gannis kreative direktør Ditte Reffstrup har nemlig allieret sig med 7 kunstnere, så du kan få en helt speciel modeuge-oplevelse. Hvor fællesskab, frustration og savn giver et poetisk tilbageblik på et 2020 med mange udfordringer.

LÆS OGSÅ: Det kan du opleve under modeugen

IN har mødt en rørt Ditte Reffstrup lige efter åbningen af udstillingen

Hvorfor har I valgt at lave en udstilling?

- For mig er det vigtigt at møde folk - selvfølgelig på en forsvarlig måde. Jeg elsker jo at lave de der shows, selvom det er på godt og ondt. Udstillingen giver os mulighed for at udfolde kollektionen og give publikum mulighed for at mærke os. Ganni er jo ikke bare mig, Ditte, det er hele holdet bag. Jeg bliver altid så rørt. Det er holdets fortjeneste, ikke Nikolaj og min. Det har været et helt sindssygt halvt år og man er gået igennem hele følelsesregistret; Skal vi lukke ned? Overlever vi? Så jeg er så glad for at kunne samle folk, som jeg synes er seje, og som kan bidrage til det her. Jeg elsker hvilke muligheder det digitale har givet, men vi skylder modeugen at give folk en oplevelse.

 

Hvad skal udstillingen give publikum?

- Jeg håber, at folk kommer til at kende Ganni endnu bedre. At de bliver inspireret og føle sig hørt. Måske også give en følelse af fællesskab. Udstillingen illustrerer på en poetisk de følelser og tanker, som de fleste af os er gået igennem under coronakrisen. Og så er jeg stolt af, at den nye kollektion ikke kun er ny, men også indeholder pieces fra ældre kollektioner, som man kan se i fotograf Rosie Marks billeder.

Hvor får du inspiration fra?

- Inspirationen kom allerede efter SS20-showet, hvor vi havde Mø til at give en intimkoncert. Det er typisk mig. Så snart vi er færdige med et show, så er jeg sådan; Hvad skal vi lave næste gang? For jeg vil altid gerne lave det bedre. Og så har det selvfølgelig også været en kreativ snak, vi har haft på holdet.

Kommer I til at lave modeuge sådan her igen?

- Det kommer an på hvordan publikum tager imod det. Vi ved jo ikke, om folk går herfra med en følelse af at de manglede et show. Den energi og adrenalin, der er forbundet ved et show, er jo ret unik. Men det her format med udstillingen gør, at vi kan møde vores kunder på en ny måde. Og når alt kommer til alt, så handler det jo om at lave tøj, som alle har mulighed for at gå i. Så jeg synes det er super fedt, at få lov til at invitere vores kunder. At kunne få lov til at støtte op og mærke.  

Forkæl dig selv med et abonnement på IN og få en eksklusiv gave - KØB HER

Hvad betyder den københavnske modeuge for dig?

- Jeg ELSKER at være her. Det er jo ligesom at spille på hjemmebane.

Hvad har I gang i af nye bæredygtige tiltag?

- Vi har i år lavet et designsamarbejde med Levis, hvor man kan leje tøj fra kollektionen. Det er en måde at vise folk, at man ikke altid behøver eje noget. Det kan være nok at dele. Og så kan tøjet fra kollektionen styles på forskellige måder, alt afhængig af hvad man er til. Derudover har vi også vores upcycling-kollektion, hvor rester fra gamle kollektioner har fået nyt liv. Vi har faktisk allerede nået vores bæredygtige mål for 2020, hvor langt over halvdelen af kollektionen er enten recycled, certificeret eller af økologiske kvaliteter. På vores Instagram-profil Ganni Lab opdaterer vi også løbende om alle de bæredygtige tiltag, vi har gang i.

Kan det være et pres at være så populær?

- Ja, helt sikkert. Jeg tror jo mere succes du har, jo mere bange bliver du for at miste den. Det er hele tiden en proces om at blive bedre, hvilket kan gøre ret ondt. Men jeg tror, at den dag man mister den og tænker ”man er for fed”, så tror jeg også man taber den. Man er aldrig bedre end den sidste kamp man spillede.

Ganni-exhibition, der udover at samle Ganni-værker lavet af syv forskellige internationale kunstere, også byder på Ganni Kiosk, hvor du kan shoppe Ganni-merchandise, er åben for alle den 11. og 12. august 2020.

Du finder både udstillingen og Ganni Kiosk på Bådmandsstræde 19D. Book en tour til udstillingen HER.

LÆS OGSÅ: 20 sensommerfund fra Arkets nyeste kollektion

Læs mere om: