MODEUGERNE

Haute couture - De 21 vildeste kjoler

Dior, Chanel, Givenchy og danske Hyun Mi Nielsen var blandt de modehuse, som sendte drømmekjoler på podiet denne uge i Paris under haute couture-modeugen. Se de allersmukkeste kreationer – og tab underkæben – her.

Den franske Oscar-vinder Marion Cotillard var der. Instruktøren Sofia Coppola var der. Skuespilleren Diane Kruger var der. Kort sagt – verdens mest stilfulde kvinder var samlet i Paris denne uge for at overvære haute couture-modeugen.

Mens de ’almindelige’ modeuger viser tøj, som de fleste af os kan se os selv i, er haute couture-modeugen en anden verden. Her er det ikke kjoler, men skrud, der bliver vist frem på podierne i de smukkeste omgivelser i den franske hovedstad.

LÆS OGSÅ: Se haute couture af verdens 5 dygtigste designere

Haute couture for drømmere

Drømmekjolerne er skabt i hånden – det skal de være for at kunne kaldes haute couture – de tager ikke timer eller dage, men nærmere uger og måneder at skabe, og mindst en håndfuld syersker arbejder på én kjole, der som regel er så detaljerig, at man næsten kan blive væk i pailletter, perler, flæser, læg, blonder, broderier, fjer og sløjfer.

Priserne er også derefter. Det er de færreste af os, der kan svinge visakortet og få en haute couture-kreation fra fx Elie Saab, Dior eller danske Hyun Mi Nielsen med hjem – og nok også de færreste af os, der ville have en lejlighed til at tage den på.

Men det koster som bekendt ingenting at kigge – eller at drømme – så her får du de 21 smukkeste, vildeste, allermest tab underkæben-agtige kjoler fra årets haute couture-modeuge i Paris. Hvilken en er din favorit?

Se de 21 vildeste kjoler fra haute couture-modeugen her i galleriet:

De 21 vildeste kjoler fra haute couture-modeugen

LÆS OGSÅ: Se de vilde looks fra Chanels haute couture-show