MODEUGERNE

LIVE | Burberry henter inspiration fra Henry Moores værker

Den britiske skulptør, Henry Moore (1898-1986), sætter tonen for Burberrys nye ”see now – buy now”-kollektion, som bliver vist i London mandag aften – og sat til salg i samme øjeblik, hvor den sidste model forlader podiet. Se med i aften kl. 20.30, når vi LIVE-streamer hele showet på IN.dk.

London varmer allerede op til Burberrys modeshow mandag aften. Normalt er modeugen i byen en lukket fest for indkøbere, influencers og mediefolk - ligesom i København. Men Burberry går også her sine egne veje end resten af modebranchen. På busstoppestederne i city er der plakater, som inviterer offentligheden til at komme helt tæt på skulptøren Henry Moores arbejde og Burberrys nyeste kollektion i det såkaldte ”Makers House”, som ligger centralt i London.

Nederst i artiklen kan du i aften kl. 20.30 se med, når vi LIVE-streamer hele Burberry-showet.

Alle er velkomne dagen efter amerikanske Vogues chefredaktør, Anna Wintour, og resten af den internationale modekaravane – inklusiv deres udsendte – har oplevet 13 ”up and coming”-modeller vise Burberrys kollektion frem med fx massive uldtrøjer, trenchcoats i støvede blå nuancer og ”crispy” hvide bomuldsbluser, som straks bliver sat til salg i butikken på Regent Street, online og i Burberrys andre butikker verden over.

Den afdøde britiske skulptør Henry Moore er kendt for sine store, organiske figurer – ofte fremstillet i materialer som kobber, marmor, træ og sten – naturens materialerog. Hans værker kan bl.a. opleves i Danmark på Louisiana-museet. Henry Moores inspiration kom bl.a. fra Afrikas oprindelige og stilrene kunst, som også kunstnere som Matisse og Picasso var inspireret af. Mor-barn-relationen går ofte igen som et tema og i Storbritannien er skulpturerne ofte kæmpestore og placeret midt i landskabet på marker, hvor får går græssende omkring og skulpturerne dermed flyder ind i landskabet.  

LÆS OGSÅ: Eksklusivt interview | Burberrys Christopher Bailey - Burberry bevæger sig fremad

Burberrys kreative direktør, Christopher Bailey fortæller, hvorfor Henry Moore spiller så stor en rolle for hans nye kollektion, som er til ”nu” frem for de andre shows i London, hvor tøjet først kommer i handlen til efteråret 2017.

-’Jeg har været fascineret af den store britiske skulptør, Henry Moore, så længe jeg kan huske. Hans arbejde har altid haft en stor indflydelse på mig. Ved at se på og tænke over hans arbejde, så satte det gang i nogle nye samtaler, som førte til de nye kollektioner. Resultatet er et utroligt berigende samarbejde med fonden bag Henry Moore, som breder sig længere ud end blot til selve tøjkollektionen. For nu får offentligheden mulighed for at komme helt tæt på Henry Moores arbejdsprocesser og opdage, hvor stor en indflydelse han har haft på moderne britisk kunst.’

Fra den 21-27. februar vil ”Makers House” udstille 40 af Henry Moores skulpturer i bronze, men også tegningerne bag og de mindre modeller. Samtidig vil Burberrys februar-kollektion 2017 blive vist frem, og der vil være workshops og events.

Egentlig skulle ”Makers House” været revet ned for længst for at give mere plads til Londons byggeboom, men Burberry fik overbevist kommunen om at vente lidt med gravkøerne. Derfor holder kreativ direktør Christopher Bailey endnu en gang sit ”see now – buy now”-show i disse omgivelser og åbner igen dørene for offentligheden. Første gang var i sommer, som også var debuten for den nye showform, som siden har revolutioneret modebranchen og har fået fx Tommy Hilfiger, Tom Ford og nu også danske By Malene Birger til at følge trop. By Malene Birger dog ikke med hele AW17-kollektionen, men kun udvalgte styles.

Henry Moore x Burberry vises i perioden 21-27. februar 2017
Gratis adgang
Makers House,
Manette Street, 1, Soho London

Se med i aften kl. 20.30, når vi LIVE-streamer showet direkte fra London Fashion Week.

LÆS OGSÅ: BURBERRY | Nyt liv til trenchcoaten