MODEUGERNE

London Fashion Week – 3 trends du skal kende

To af tendenserne fra London Fashion Week kender du allerede fra i år, men du skal til at bruge dem på en ny måde...

Moden kaldes ofte flygtig, og det er da også sandt, at trends nogle gange kommer og går, næsten hurtigere end man kan nå at hoppe med på dem.

Men modeugen i London viste, at det måske ikke går så hurtigt endda. I hvert fald er der trends, som har bidt sig så godt fast, at de bliver ved med at hitte, upåvirkede af årstidernes skiften og nye kollektioners indtog.

To af de trends, som allerede har gået deres sejrsgang i år, holder fast og vil også være overalt til foråret – flæser og farven gul.

Flæserne har dog fået vokseværk – der ikke tale om små, yndige flæser, men den store, bølgende slags, der omslutter hele kroppen, som hos bl.a. Simone Rocha.

Den glade gule, som har været overalt i år, får næste år følgeskab af alle mulige nuancer af farven – fra sart lysegul hos Pringle of Scotland til sennepsgul hos Christopher Kane.

Der var selvfølgelig også masser af nyt under solen ved modeugen i London. En tendens, der ser ud til at komme til at hitte i det nye år, er kjoler og nederdele med skæve, asymmetriske kanter. De kantede skørter, som også hittede i 90’erne, sås hos bl.a. Antonio Berardi, Temperley London og kjolemesteren Roland Mouret.

LÆS OGSÅ: De 3 største tendenser fra New York Fashion Week

Kig nærmere på alle tre tendenser her:

Foto: Mondadori

Fra venstre: Simone Rocha, Eudon Choi, Marques Almeida, Sharon Wauchob

Forvoksede flæser

De allestedsnærværende flæser har fået vokseværk og er nu ikke længere pynt på tøjet – de er tøjet. Branchedarlingen Simone Rocha førte an med voluminøse kjoler med flæser, der svøbte sig om hele kroppen.

 

Foto: Mondadori

Fra venstre: Christopher Kane, Jasper Conran, Ports, Pringle of Scotland

It was all yellow

Det var svært ikke at blive i godt humør af de mange gule kjoler, frakker og bukser, som lyste op på podiet under modeugen. Hvis du ikke er til den pang-gule, som har hittet denne sommer, kan du vælge en mere afdæmpet variant af hitfarven – eller mikse flere nuancer som hos Jasper Conran.

 

Foto: Mondadori

Fra venstre: Antonio Beradi, Roland Mouret, Temperly London, Marques Almeida

Skæve kanter

De kantede, asymmetriske sømme på nederdele og kjoler var overalt i London – og klædte især de stribede af slagsen rigtig godt, som hos bl.a. Antonio Berardi og Marques Almeida. De skæve skørter giver også mulighed for at lufte en af vinterens store tendenser – de langskaftede støvler.

Læs mere om: