MODEUGERNE

Milano Fashion Week | 3 tendenser du skal holde øje med

Det var efterårsmoden, der blev præsenteret under modeugen i Milano, som netop er slut. Men designerne tager forårsnuancerne med sig til mørkere tider.

Flere af de tendenser, som stod klarest på catwalken i New York og London, gik igen i Milano, hvor modeugen netop er overstået. Men italienerne viste også – som altid – deres eget take på mode, stil og tendenser, som har en anden stoflighed og udtalt femininitet, og som kan være lidt mere ’over the top’ end de kollektioner, der blev vist frem i New York, London – og København, for den sags skyld.

Her er tre af de tendenser, som skilte sig ud på catwalken i den italienske modeby.

Feminin i fløjl

Materialet, mange forbinder med barndommen eller støvede uni-professorer, har fået en sensuel makeover i hænderne på de italienske designere, som brugte det bløde materiale til både frakker og jakkesæt. Farverne gik fra minimalistisk sort-hvid hos Sportmax til de varme nuancer, vi forbinder med Sydeuropa, som gylden orange hos Prada og varm blå hos Trussardi.

Fra venstre: Prada, Ermanno Scervino, Trussardi og Sportmax. Foto: Mondadori

LÆS OGSÅ: New York Fashion Week | 3 tendenser du skal holde øje med

Halstørklæder i XXL

Oversize frakker i badekåbe-snit og meterlange halstærklæder mindede om, at det var efterårskollektionerne, der blev vist frem i Milano. Tørklæderne, som var skødesløst slynget om halsen hos bl.a. Missoni og Diesel Black Gold, skal være så lange, at de hænger ned langs benene og flugter med kjole- og frakkekanter.

Fra venstre: Diesel Black Gold, Bybloss Milano, Luisa Beccaria og Missoni. Foto: Mondadori

Powerpasteller

Pastelfarver er en tilbagevendende tendens i modebilledet. Men de yndige og feminine farver dukker som regel op i modehusenes forårs- og sommerkollektioner. Den ’tradition’ vendte italienerne på hovedet i Milano, hvor bl.a. Salvatore Ferragamo havde inkorporeret den fineste lyseblå i sin efterårskollektion. Fælles for efterårspastellerne var, at de især blev brugt til frakker, kjoler og jakkesæt i stramme, kantede eller eksperimenterende snit – ikke på yndige bluser eller ultrafeminine nederdele, som ellers er deres klassiske match.

Fra venstre: Salvatore Ferragamo, Cividino, Kristina Ti og Fausto Puglisi. Foto: Mondadori

LÆS OGSÅ: London Fashion Week | 5 tendenser, du skal holde øje med