MODEUGERNE

MIN MODEUGE 2015 | Cecilie Thorsmark

Modeugen står for døren og den danske modebranche gør sig klar til en travl og festlig uge. IN har derfor spurgt en række af branchens kvinder om hvordan deres uge kommer til at forløbe. Læs her hvad Presse- og Kommunikationschef hos Danish Fashion Insitute, Cecilie Thorsmark glæder sig til.


Invitationer til modeshows.

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?

Jeg mødes med min kollega Anne Christine Persson og den gruppe af internationale journalister, som vi er værter for under modeugen. Vi skyder dagen i gang med det første show og herefter går det slag i slag: Vi tager journalisterne rundt til stort set alle shows og hjælper dem med at sætte interviews op med brands. Når sidste show er overstået, skulle man måske tro at dagen sluttede til en fest med en drink i hånden. Men hvis vi overhovedet når det, er det en kort fornøjelse, for vi skal tilbage på kontoret, hvor der venter os et par timers (nat-)arbejde. Vi skal nemlig sende nyhedsbrev ud om dagen, der gik, sende showbilleder ud til internationale medier så som britisk Vogue, Drapers osv (der selvfølgelig kræver dem i forskellige formater alle sammen), forberede næste dag osv. Dagen slutter ved 2-3 tiden, og så er det bare om at komme hjem og få en smule søvn, inden det går løs igen.

Cecilie Thorsmark sammen med kollegaen, Anne Christine Persson

Cecilie Thorsmark sammen med kollegaen, Anne Christine Persson


Cecilie Thorsmark og Anne Christine Persson foran Københavns Rådhus, der huser mange af modeugens shows.

Hvad er det bedste ved modeugen i København?

Det bedste ved modeugen er stemningen. Stemningen til shows, når folk sidder forventningsfulde og spændte på, at det hele går i gang, stemningen backstage, når man møder en overvældet og lettet designer, der lige har præsteret et flot show, stemningen hos vores internationale journalister, når de får et aha-øjeblik over et show, en designer eller bare København. Modeugen er den vigtigste begivenhed for branchen, så alle lægger en kæmpe indsats for dagen, og det kan mærkes i alle hjørner og kroge.


Cecilie Thorsmark til show.

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?

Udover en masse gode shows, glæder jeg mig rigtig meget til at opleve modefestivalen, der jo kører sideløbende. Copenhagen Fashion Festival er åben for alle at deltage i, og der er rigtig meget godt på programmet i år, så som Fashion Cinema i samarbejde med CPH:DOX, tøjbyttemarkedet Fashion Exchange på Rådhuspladsen, og så det jeg personligt glæder mig allermest til, nemlig Fashion Talks, som er en række paneldebatter fredag og lørdag på Nytorv med nogle af de dygtigste og sejeste folk fra modebranchen, der skal debattere emner fra ”Diversitet i modebilledet” til ”Hvordan får man job i modebranchen”.

Bedste modeugeminde?

Jeg ved ikke, om det er det bedste eller værste, men for fem år siden fik vi den skøre idé at lave verdens længste catwalk på 1,3 km og med 220 modeller i tøj fra 500 mærker – bare lige som et lille PR stunt. Vi lå fuldstændigt underdrejet i måneden op til, og da dagen så endelig kom, og CNN havde interviewet Eva Kruse og Helena Christensen havde budt velkommen, åbnede himlen sig og det stod ned i stænger under hele showet. Det blev den længste, men afgjort også den vådeste catwalk nogensinde.


På vej hjem fra kontoret en sen nattetime under modeugen.

Hvad har du altid med i tasken?

Min telefon er det vigtigste – og alt hvad, der forhindrer den i at løbe tør. Så der ligger også en almindelig oplader, inkl. biladaptor og VOLT batteri. Meget feminint og lige til et ”vis mig din taske” billede.

Hvad skal du have på når modeugen går i gang

Jeg formår (desværre) sjældent at have outfits på plads, inden ugen går i gang, hvilket ellers ville gøre mine morgener noget roligere. Lige nu pønser jeg på en smuk grøn plisseret overdel fra Freya Dalsjø, evt. med et par jeans og mine t-bar Céline pumps.

LÆS OGSÅ: Min modeuge: Anne Christine Persson