MODEUGERNE

MIN MODEUGE 2016 | Q&A med Anne Stockmann

Modeugen står for døren og den danske modebranche gør sig klar til en travl og festlig uge. IN har derfor spurgt en række af modeugens aktører om, hvordan deres uge kommer til at forløbe. Læs her, hvad stylist, Anne Stockmann, glæder sig til.

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?

- Alt afhængig af mængden af indtagede bobler aftenen før, så starter dagen med 2 panodiler og en Bloody Mary, haha! Men ellers er det nok en stærk kop kaffe, der gør de største underværker. Dernæst er der typisk en pressefremvisning med morgenmad som sidevogn, og så går dagen og aftenen med at se shows. Hvis jeg selv er stylist på et show, går tiden med de sidste fittings efterfulgt af selve showet og så hjem på hovedet i seng.

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenlandske?

- Når man tonser rundt hele dagen, så er det absolut bedste, at jeg kan sove i min egen seng. Jeg har aldrig været pjattet med at bo i en kuffert, når man fx er til modeuger i udlandet. 

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?

- Jeg ser virkelig frem til at se Mark Tans show. Det er altid en fornøjelse. Hans innovative brug af materialer og farver er helt magisk.

LÆS OGSÅ: Min modeuge: Sidsel Marie Bøg

Hvad er dit bedste modeugeminde?

- I Danmark er det Mads Nørgaards første show i Den Grå Hal. Det var super fedt, og der var en helt fantastisk uhøjtidlig stemning. I udlandet var det, da jeg var til mit første Chanel show. Det er altid et fulstændig fantastisk set up, og jeg fik helt gåsehud.

Hvad har du altid med i tasken?

- Min telefon… Nu om dage er det nok alles vigtigste musthave, så det kommer nok ikke som en overraskelse.

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?

- Det der er rent og passer til vejret, og meget vigtigt: praktiske sko... Det er jo ikke mig, der går modeshow, jeg er bare på arbejde. Og så er jeg nok lidt af en pragmatiker.

Hvad regner du med at få ud af modeugen?

- Jeg glæder mig til gensyn med branchekollegaer, som man ikke ser så tit i hverdagem. Modeugen er altid sæsonens samlingspunkt.

LÆS OGSÅ: Min modeuge: Line Givskov

Læs mere om: