MODEUGERNE

MIN MODEUGE 2016 | Q&A med blogger Maria Jernov

Den københavnske modeuge er over os, så IN spurgte blogger Maria Jernov, hvordan hun har planlagt sin modeuge.

Det er endelig blevet tid til endnu en københavnsk modeuge. Modeugen, der officielt hedder Copenhagen Fashion Week, løber fra onsdag d. 10. august til fredag d. 12. august. På catwalken ved denne modeuge kommer vi til at se de danske designeres S/S 17-kollektioner.

LÆS OGSÅ: MIN MODEUGE | Q&A med moderedaktør Louise Amstrup

Modeller, modejournalister og showkoordinatorer arbejder på fulde drøn i de tre dage, modeugen officielt varer. En af dem, der også har travlt er blogger Maria Jernov.

Her er hendes modeuge:

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?
Den forløber sig i hvert fald hektisk, det kan man altid regne med. Ellers kan man ikke regne med så meget. Der er en masse shows og en masse events, som man skal til, og ind i mellem de forskellige ting render man rundt og forsøger at komme hurtigst fra A til B. Man når næsten ikke at hverken spise eller tænke.

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenlandske?
Det bedste ved den Københavnske modeuge er helt sikkert, at det er min hjemmebane. Jeg kender de fleste, føler mig godt tilpas i mine omgivelser, og jeg kender byens ruter (så jeg kan komme hurtigt frem).

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?
Jeg ser altid mest frem til at se Henrik Vibskov. Det er altid det show, jeg er mest spændt på og denne modeuge er ikke en undtagelse.

Hvad er dit bedste modeuge-minde?
Mit bedste modeuge-minde må være første gang en streetstyle-fotograf spurgte, om han måtte tage et billede af mig. Det var en helt særlig følelse. Og så første gang jeg sad frontrow, det er også virkelig fantastisk! 

LÆS OGSÅ: MIN MODEUGE 2016 | Q&A med Sara Rostrup

Hvad har du altid med i tasken?
Læbepomade, læbepomade og mere læbepomade. Tørre læber er ikke pænt på billeder, væk med dem!

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?
Jeg skal have lidt forskelligt på, jeg er f.eks. så heldig at jeg får lov at have Henrik Vibskov på til Henrik Vibskov showet – dét glæder jeg mig til. Derudover har jeg planlagt at rocke en ret sej Pierre Balmain nederdel.

Hvad regner du med at få ud af modeugen?
En helt masse inspiration! Både fra streetstyle, de forskellige shows og alle de seje mennesker i modebranchen!