MODEUGERNE

MIN MODEUGE 2016 | Q&A med Line Givskov

Modeugen står for døren og den danske modebranche gør sig klar til en travl og festlig uge. IN har derfor spurgt en række af modeugens aktører om, hvordan deres uge kommer til at forløbe. Læs her, hvad INs moderedaktør, Line Givskov, glæder sig til.

Hvordan forløber en typisk dag under modeugen for dig?

- Jamen det er jo nogle meget lange dage, så jeg prøver at starte min morgen meget roligt med mentalt og praktisk forberedelse. Jeg hopper i tøjet, som altid er praktisk, da det jo først og fremmest er en lang arbejdsdag, og derefter kaster jeg et sidste blik på dagens show-skema. Det første show starter ofte ved 10-tiden og derfra løber jeg fra show til show indtil kl. 23, og så jeg mere end sengeklar.

Hvad er det bedste ved modeugen i København i forhold til de udenlandske?

- Noget jeg virkelig nyder ved den danske modeuge er, at de mange shows ligger tæt på hinanden, og at der er en meget intim stemning. Man kender de andre mennesker i branchen, og man kender kendisserne, fordi man har arbejdet med dem, så det hele er meget socialt. Københavns modeuge er ”lille” og det synes jeg virkelig har sin charme.

Hvad ser du mest frem til at opleve denne gang?

- Selvom det ikke er en kvindelinje, så ser jeg rigtig meget frem til Tonsure, som netop har vundet Dansk Design Talent-prisen. Jeg synes, at det er et super cool brand, hvor jeg faktisk selv finder styles, som jeg vil gå i – det er virkelig et brand, man skal holde øje med.  De åbner modeugen og det glæder jeg mig rigtig meget til at se.

Hvad er dit bedste modeugeminde?

- Mine tanker falder automatisk tilbage på sidste sæson, og hvor mit umiddelbare minde er Henrik Vibskovs show. Han lavede som altid et rigtig fedt show med en masse dansere på catwalken. De var helt tildækkede og dansede under hele showet. Det hele gik op i en højere enhed: dansen var cool, tøjet var cool, modellerne cool og musikken var fed. Så jeg vil sige, at den oplevelse står stærkest.

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens drømmekøb

Hvad har du altid med i tasken?

- Jeg har altid min telefon med! Og så har jeg en oplader til telefonen, en læbepomade, en rød læbestift, en highlighter til at opfriske makeuppen. Og så kan jeg anbefale b12 vitamin, fordi det hjælper kroppen med at danne sin egen energi hurtigere, og giver skarphed. 

Hvad skal du have på, når modeugen går i gang?

- Det ved jeg ikke helt endnu. Som moderedaktør er jeg er altid i den situation, at jeg komme til at tænke på alt muligt praktisk i forhold til arbejde, at jeg helt glemmer mig selv. Jeg har dog lige købt mig et par Utzon læderleggins og et par sorte stiletter fra Billi Bi, som begge helt sikkert kommer på en af dagene!

Hvad regner du med at få ud af modeugen?

- Jeg bruger modeugen til at lade mig inspirere af de nye tendenser, som de danske designere byder ind med. Og det er jo en inspirationskilde, som jeg bruger, når jeg skal skrive om de nye tendenser og når jeg skal skyde tøjet til modeserierne i magasinet. Modeugen er faktisk et redskab for mig, og jeg bruger alle indtryk fra modeugen rigtig meget i mit arbejde. Jeg får inspiration og jeg elsker det.

LÆS OGSÅ: Kvinder med stil: Karen Simonsen

Læs mere om: